Mariah Careys nytårsmareridt: Her går det galt på live-tv

Mariah Carey prøvede at bevare masken under nytårsshowet på Times Square i New York, selvom alt gik galt. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE KEITH

Som altid var der planlagt et festfyrværkeri af et nytårsshow for de omkring en million mennesker, der troppede op på Times Square i New York for at se uret slå 12 og 2016 blive til 2017. Og mange millioner tv-seere fulgte showet over hele USA. Men festen fusede i den grad ud på grund af en decideret pinlig optræden fra popstjernen Mariah Carey - og en del tekniske problemer.

Det skriver New York Times.

Det startede ellers nogenlunde for Mariah Carey, om end synkroniseringen mellem hendes mundtøjs bevægelser og hvad der kom ud af mikrofonen ikke altid sad lige i skabet, da hun åbnede med nytårsklassikeren 'Auld Lang Syne'. Men derefter gik det galt for en af alletiders mest sælgende musikere. Helt galt.

»Vi kan ikke høre noget,« sagde popdivaen, da hendes hit 'Emotions' begyndte at spille og tilføjede så:

»Der har ikke været en ordentlig lydtest. Vi synger bare.«

Men Mariah Carey havde mere end svært ved at leve op til sine egne ord, for enten kunne hun ikke huske teksten, eller også leverede hun bevidst en dårlig præstation i utilfredshed med de forhold, hun var blevet budt.

»Vi mangler noget af teksten her, men sådan er det. Lad publikum synge,« sagde hun og gik lidt rundt på scenen, mens hun rakte mikrofonen ud mod publikum.

Resultatet blev, at hele nummeret blev spillet uden megen anden vokal end et par stønnelyde og hvin fra Carey.

Tv-kanalen ABC, som sendte showet live over hele USA, fik i al hast klippet væk fra scenen og begyndte at vise billeder af de enorme menneskemængder på Times Square for at give Mariah Carey lidt tid til at samle sig, så hun i det mindste kunne udføre noget af den planlagte koreografi. Men selv da kameraet zoomede ind på divaen igen, virkede hun noget ugidelig.

»Jeg forsøger at levere en god vare her,« forsøgte Mariah Carey at forklare sig med overfor publikum, men hun vidste tydeligvis godt klar over, at det ikke lykkedes særlig godt.

»Det var... fantastisk,« sagde hun efter nummeret med en lille kunstpause før ordet 'amazing' for ligesom at understrege ironien.

Mariah Carey forsøgte at mande sig op i det efterfølgende nummer - megahittet 'We belong together'. Men det blev en kortvarig opblomstring. For pludselig stoppede Carey med at bevæge munden. Problemet var blot, at hendes vokal stadig gjaldede ud af højttalerne, og dermed blev det bekræftet sort på hvidt: Hele showet var playback.

»Det bliver bare ikke bedre,« sagde hun og forlod derefter scenen.

Årsagen til de tekniske problemer kendes ikke, men i et tweet efter showet mere end antyder Mariah Carey, at de var årsagen til hendes mildest talt pauvre præstation.