Maria Lucia bliver blåstemplet af anmelderne

Anerkendelse. For første gang nogensinde går prestigefuld teaterpris til en musicalstjerne.

Maria Lucia spiller hovedrollen i »the Sound of Music«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der i dag får Teaterpokalen 2015. Prisen bliver uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister, og den går traditionen tro til »en fremtrædende dansk teaterkunstner for en enestående indsats i sæsonen«.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg får prisen for rollen som Maria i musicalen »The Sound of Music« på Det Ny Teater. Det er første gang, at prisen går til en musicalstjerne.

»Maria Lucia får prisen i et stærkt felt, fordi hun er bedst. Bedst i en genre, som vi anmelderne nu langt om længe accepterer som en fuldgyldig teatergenre på lige fod med andre genrer inden for scenekunsten. Publikum har opdaget det for længst, men vi anmeldere har haft en tendens til at rynke lidt på næsen over de såkaldte lidt lettere genrer,« siger formanden for Foreningen Danske Teaterjournalister og Berlingske teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, der oplever, at de fleste af hans kollegaer i dag har et moderne kultursyn og anerkender, at der både er godt og skidt i alle genrer.

»Når Maria Lucia løber med prisen, hænger det selvfølgelig også sammen med, at den danske musical har rykket sig gennem de sidste ti til 15 år og nu befinder sig på et højt professionelt niveau. Maria Lucia har udviklet sig meget som kunstner. Da hun debuterede som professionel i »Beauty & the Beast« for små ti år siden, var det åbenlyst, at hun havde et enestående talent. Men da hun sidste år spillede den samme rolle, var det også tydeligt, at hun har udviklet sig betydeligt som kunstner,« siger Jakob Steen Olsen.

Med Teaterpokalen følger 50.000 kroner, og Foreningen af Danske Teaterjournalister uddeler også to andre andre priser torsdag. Lukningstruede Café Liva får Initiativprisen og 15.000 kroner som en påskønnelse af, at Café Liva har givet københavnerne en kabarettradition, men instruktørprisen Teaterkatten på 25.000 kroner går til Jacob Stage for forestillingen »Lige om lidt bliver alting meget sjovere« på Teater Momentum i Odense.