Malmros laver film om sit livs tragedie

Instruktøren Nils Malmros’ næste film skal handle om hans kones drab på parrets spæde datter under en psykose.

Niels Malmros laver optagelser til "Sorg og glæde" med skuespilleren Jacob Cederholm i Højbjerg ved Århus i november 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nils Malmros’ aarhusianske barndom og ungdom har dannet grundlag for danske filmklassikere som »Kundskabens Træ« og »Lars-Ole, 5. c«, og i forbindelse med sin næste film dykker instruktøren atter ned i erindringerne.

Denne gang er omdrejningspunktet dog hverken mobning, spirende seksualitet eller pubertetens kærestesorger. Ifølge Filmmagasinet Ekko har Malmros valgt at filmatisere en af de mest tragiske hændelser i sit liv, nemlig da han og hans kone i 1984 mistede deres eneste barn.

I en mail til magasinet bekræfter den 68-årige instruktør, at filmen med titlen »Sorg og glæde« skal handle om den hidtil hemmeligholdte episode i hans liv.

»Jeg vil fortsat ikke lade mig interviewe, men kan dog fortælle, at den omhandler den tragedie, der i 1984 ramte min kone og mig, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter,« skriver Nils Malmros.

Tragedien blev ifølge Ekko omtalt i notitser i både BT og Ekstra Bladet, men ingen af aviserne eller andre medier oplyste familiens navn. Det har Malmros sat pris på.

»Den gang for knap 30 år siden udviste pressen diskretion, og jeg har følt, at det også har været tilfældet under optagelsen af min nye film,« skriver instruktøren i sin mail.

»I mit tidligere statement har jeg udtalt, at »Sorg og glæde« handler om at nå frem til den gensidige og modne kærlighed gennem den største sorg og glæde i livet. Det kan lyde stort, men jeg føler, at jeg har dækning for ordene,« skriver han.

Filmens hovedroller spilles af Helle Fagralid og Jakob Cedergren. Filmen får premiere 14. november, skriver Ekko.