Magtkampen fortsætter i Norskov - og heldigvis for det

Seerne har forlangt TV 2s dramaserie »Norskov« tilbage, og heldigvis lægger serien fint ud med sine robuste konflikter.

Go’e gamle venner i nye rammer: Casper (Jacob Lohmann) og Tom (Thomas Levin) i anden sæson af »Norskov«. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En facet ved virkeligheden, som film og TV-serier i sagens natur sjældent får fat i, er det helt banale, at livet jo går videre, når romancerne er forbi, forbryderne er bag lås og slå, og rulleteksterne ruller.

Derfor er det forfriskende, at handlingen i TV 2s provinsdrama »Norskov« fortsætter lige der, hvor første sæson endte for to år siden.

Serien var ellers blevet aflivet, men blev efter pres fra seerne sat i produktion igen, og heldigvis for det, for alt tyder i første afsnit på, at dramaet i den permanent kuldslåede provinsby sagtens kan tåle en runde til, uden at handlingens naturlige udvikling bliver sat over styr.

Som i første sæson er det de fint afrundede karakterer og deres ikke for hårdt optrukne konflikter, der udgør det robuste fundament i »Norskov«. Derfor bliver man lidt bekymret, da første scene viser Norskovs storentreprenør Casper »Bonden« Bondesen, kysse sin hustru Claudia farvel, inden han skal i fængsel.

Forhåbentligt skal vi ikke undvære Jacob Lohmann, der med »Bonden« har fremdyrket en fin karakter i serien - fuld af brovtende usikkerhed og farlige følelser af mindreværd.

Heldigvis ser det ikke ud som om, at »Bonden« er blevet skrevet ud af serien – blot skal han nu fra fængselscellen dele rampelyset med sin hustru Claudia (Marijana Jankovic), der nægter at underskrive konkursbegæringen mod deres fælles virksomhed.

Det kommer på tværs af de planer, som den subtilt lurvede havnedirektør Martin (Claus Riis Østergaard) udklækker sammen med sin powercouple-kone Jackie Noack (Anne Sofie Espersen). Banen er kridtet op, og man er genuint interesseret i, hvem af de stærke kombattanter der går af med sejren.

Der lyder stadig en slags nordjyske dialekter i serien, men det er sjovest at lægge øre til Claudias indvandrer-dialekt, hvor de omvendte ordstillinger bliver brugt forkert med fin komisk effekt, da hun skælder på en af firmaets medarbejdere for illoyalitet:

»Hvor lang tid du ikke har arbejdet på vores firma?«

Norskov, sæson 2

Manuskript: Dunja Gry Jensen.

TV 2 torsdag aften kl. 20.00