Mads Steffensen forlader DR og stopper som vært på »Mads & Monopolet«

Mads Steffensen stopper som vært på det populære radioprogram »Mads & Monopolet«. Programmet skifter derfor både vært og navn. Mads Steffensen skifter dog til ny podcasttjeneste, hvor han skal skabe et nyt program. Første program går i luften i januar.

»Nu skaber jeg et andet arbejdsliv, og jeg glæder mig til det nye, jeg skal i gang med,« lyder det fra Mads Steffensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Den 9. januar sker der et skift i værtsstolen i »Mads & Monopolet« på P4, som derfor får et nyt navn.

Det er radioværten Sara Bro, der tidligere har lavet radioprogrammer som »Hjerteflimmer for voksne« og »Tværs«, der overtager værtsrollen fra Mads Steffensen. Fremover kommer programmet til at hedde »Sara & Monopolet«, mens Mads Steffensen helt stopper som DR-vært. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Mads Steffensen har været vært på »Mads & Monopolet« i 17 år.

»Jeg er meget stolt over min tid på DR. Jeg har været med til at skabe et kæmpe radioprogram med »Mads & Monopolet«, hvor så mange danskere har lyttet med hver lørdag. Jeg har været vært på næsten 170 udgaver af »Kender du typen?« og masser af fredagsunderholdning og store shows. Nu skaber jeg et andet arbejdsliv, og jeg glæder mig til det nye, jeg skal i gang med,« siger Mads Steffensen i pressemeddelelsen fra DR.

Ny platform – nyt program

DR skriver i pressemeddelelsen, at Mads Steffensen selv har valgt at stoppe som vært og ansat på DR. Mads Steffensen har også været vært på programmerne »Alle mod 1« og »Kender du typen?«, men forlader altså også disse programmer. Dem er der dog ikke fundet afløsere til endnu.

Lytterne kan imidlertid se frem til et nyt radioprogram med Mads Steffensen i spidsen. Bare ikke hos DR.

I en pressemeddelelse oplyser podcasttjenesten Podimo, at Mads Steffensen fremover vil diskutere dilemmaer i et nyt format, som man kommer til at kunne finde på netop Podimo.

Programmet kommer til at hedde  »Mads & A-holdet«. Og første program går allerede i luften i januar.

»Det seneste år har uden sammenligning været anderledes, og det har også givet tid til refleksion over, hvordan jeg vil bruge min tid,« lyder det fra Mads Steffensen i Podimos pressemeddelelse.

Mads Steffensen uddyber i et længere opslag på Instagram.

»Min fremtid er endnu herligt uvis, og det har jeg det godt med. Men jeg ved, at jeg skal lave en ugentlig podcast på platformen Podimo. Det bliver – selvfølgelig – med et panel og dilemmaer, for det er min metier, og så må vi se på, hvad vi ellers kan kaste ind af nye elementer i et podcastformat, hvor der er stor fleksibilitet og endnu højere til loftet,« skriver han.

Mads Steffensen tager Louise Lolle, der har været fast producer på »Mads & Monopolet« i otte år, med sig til Podimo.

I pressmeddelelsen fra DR understreger Sara Bro, at hun i »Sara & Monopolet« vil »have respekt for programmets DNA«.

»Det er selvfølgelig kæmpestort at skulle overtage et så ikonisk program, der gennem tiden har fået så mange danskere til at agere medrådgivere i bilen eller hjemme i stuen. Jeg er jo ikke en nordjysk mand, så jeg må jo nok finde min egen måde at fylde de store sko, som Mads efterlader, ud på,« siger hun.