Mads & Monopolet i modvind: I opfordrer til dyremishandling!

Dagens paneldeltagere i det populære radioprogram Mads & Monopolet på P4 anbefaler en lytter at se tyrefægtning i Spanien. Dyreværnsorganisation raser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dyremishandling, og derfor er det helt ude i hampen, at et enigt kendis-panel i dagens udgave af det populære radioprogram Mads & Monopolet på P4 anbefalede en lytter at gå ind og se tyrefægtning i Valencia i Spanien.

Sådan lyder det fra dyreværnsorganisationen World Animal Protection Danmark.

»Tyrefægtning er ikke underholdning, men et tragisk skue over et lidende dyrs chanceløse dødskamp. Kultur og tradition kan ikke bruges som undskyldning for at mishandle dyr,« siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Dagens paneldeltagere, skuespiller Pilou Asbæk, chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik og tv-vært Sofie Linde, anbefalede under henvisning til, at man altid skal være åben over for andre kulturer og aldrig sige nej til en oplevelse, lytteren at gå tyrefægtning.

Men ifølge World Animal Protection Danmark er det netop denne tankegang, der holder liv i en tradition, som medfører en grusom død for tyrene.

Gitte Buchhave kalder det 'problematisk' at DR i et af deres mest populære programmer 'legitimerer dyremishandling'.

»Det sender et uheldigt signal om, at denne type underholdning er helt okay. Kulturarv retfærdiggør ikke en aktivitet, der beror på dyremishandling,« siger hun.

Programmets mangeårige vært, Mads Steffensen, mener, at World Animal Protection Danmark bør glæde sig over, at et tema, der ligger organisationen meget på sinde, bliver taget op til debat.

»Det giver dem jo en god mulighed for at fortælle, hvad de synes. Vores paneldeltagere er ikke eksperter. De siger, hvad de synes, og så kommer der en debat efterfølgende om, hvorvidt man er enig med dem eller ej. I stedet for at være sure, synes jeg, de (World Animal Protection Danmark, red.) skulle glæde sig over, at denne lørdag fik de diskuteret noget, der betyder noget for dem,« siger Mads Steffensen og tilføjer:

»Mads & Monopolet er et program, hvor der bliver givet og taget. Der er højt til loftet, og lytterne kender præmisserne. Vi har aldrig påstået, at vi er en jury eller en domstol. Vi siger bare, hvad vi synes.«