Mads Mikkelsen med i ny Star Wars-film

Lucas Film har frigivet det første officielle billede fra den nye Star Wars-film »Rogue One«. Fra venstr: Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen og Donnie Yen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Mads Mikkelsen er på rollelisten af den kommende Star Wars-film »Rogue One«. Det skriver den officielle hjemmeside StarWars.com, hvor en ren stjernerække af skuespillere præsenteres som nye indslag i Star Wars-universet.

Mads Mikkelsen får selskab på det hvide lærred af blandt andet Ben Mendelsohn, der er med i den aktuelle Netflix-serie Bloodline. Diego Luna, som spillede med i den Oscar-vindende film Milk og i Elysium sammen med Jodie Foster.  Forest Whitaker, som fik en Oscar for sin rolle  som Idi Amin  i »The Last King of Scotland«, men nylig er set i Danmark i en Kærgaarde-reklame. Samt Alan Tudyk, der var med i kult-serien Firefly, som han er ved at genoplive i spoof-form.

Desuden nævnes engelske Felicity Jones og Riz Ahmed, Hongkong actionhelten Donnie Yen og den kinesiske manusforfatter, producer, instruktør og skuespiller Jiang Wen.

Indspilningen af »Rogue One« er netop gået i gang i det nordlige London. Gareth Edwards, som står bag Godzilla og Monsters, instruerer denne første film i en planlagt rækken af »stand-alone« kapitler i Star Wars-fortællingen. Denne gang handler det om en gruppe rebeller, der samles for stjæle planerne til Dødsstjernen.

Den nye Star Wars-film produceres af Kathleen Kennedy og ventes at ramme de amerikanske biografer i december 2016. Disney har overtaget markedsføring og distribution af filmene.

/med BNB