Mads Mikkelsen donerer 50.000 til flygtninge

Skuespiller Mads Mikkelsen bliver søndag eftermiddag hyldet ved Lauritzen Prisen på Folketeatret i København.

Mads Mikkelsen har valgt at støtte platformen Refugees United med 50.000 kroner. Tony Gentile/Reuters
Læs mere
Fold sammen

Søndag eftermiddag fejrer Lauritzen Fonden nogle af Danmarks kendte aktører inden for scenekunst, film og tv-dramatik.

Det sker ved Lauritzen Prisen 2018, som bliver holdt på Folketeatret i København.

Hovedprisen, Lauritzen-prisen, uddeles hvert år til en mandlig og en kvindelig skuespiller, som med sin skuespilpræstation har markeret sig på en unik måde.

I år går prisen til skuespillerne Inge Sofie Skovbo og Mads Mikkelsen. Begge modtager de hver især foruden prisen og 250.000 kroner også 50.000 kroner, som de donerer til en sag med personlig betydning for dem.

Mads Mikkelsen har besluttet at give de 50.000 kroner til platformen Refugees United, som er en portal for flygtninge, der søger efter familiemedlemmer og bekendte, de har mistet kontakt til som en konsekvens af deres flugt fra krig, forfølgelse eller fattigdom, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Inge Sofie Skovbo har valgt at donere pengene til foreningen Servicehunde til Handicappede.

Lauritzen Fonden begrunder udvælgelsen af de to prismodtagere med deres engagement i skuespilfaget.

Om Mads Mikkelsen lyder det:

»Hans talent er trods den globale appeal særegent, hans karakterer kan være lige så uhyggeligt ophedede, som hans kølige distance kan være skræmmende - og så kan det hele på et splitsekund blive forløst af en befriende humor og en varm kejtethed. Som skuespiller er han ikke sådan at sætte i bås.«

Inge Sofie Skovbo fremhæves som en teknisk dygtig skuespiller.

»Det er, som om dit store format, din fantastiske teknisk, dine klare klassiske færdigheder og din erfaring går fremragende i spænd med moderne som klassiske forestillinger, fordi de spilles så overbevisende, stilsikkert og ublufærdigt,« lyder det i begrundelsen.

Foruden Lauritzen-prisen overrækkes der søndag eftermiddag også fem andre priser.

Skuespiller Claes Bang hyldes med Lauritzen Fondens Wauw-pris på 30.000 kroner for sin evne til at levere overraskende præstationer, mens teaterdirektør Søren Møller får 50.000 kroner og Lauritzen Fondens Backstage-pris for sit arbejde.

Dramafronten hyldes med 100.000 kroner og Lauritzen Fondens Visionspris, mens Det Lille Teater får Lauritzen Fondens- & Ungepris og dertilhørende 50.000 kroner.

Lauritzens Fondens Believe in You-pris på to gange 20.000 kroner går til Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam.

/ritzau/