Mads Brüggers nye medie er i luften: »Lidt som Donald Trump hyrer vi kun de bedste folk«

Et nyt medie har set dagens lys: Mads Brügger, der var en af hovedkræfterne bag Radio24syv, er på grundlovsdag gået i luften med sit nye medie, Frihedsbrevet. Og han er her på ingen måde for at få venner, skriver Brügger.

I flere måneder har Mads Brügger holdt kortene tæt til kroppen. Indtil i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hemmelighedskræmmeriet er slut, for nu er Mads Brüggers nye medie, Frihedsbrevet, i luften.

Frihedsbrevet er en digital, abonnementsbaseret nyhedsbrevstjeneste fra Mediehuset Friheden, står der på den for kort tid siden åbnede hjemmeside Frihedsbrevet.dk:

»Fordi vi går meget op i vores uafhængighed, er vi principielt ikke venner med nogen, men det er kun godt. For som man siger på engelsk: Gain enemies, make fans

For næsten to måneder siden kunne Berlingske berette, at tidligere programchef på Radio24syv Mads Brügger var i færd med at stifte et medie.

Siden har Brügger holdt kortene tæt til kroppen, men samtidig også forsigtigt ladet bidder af informationer sive.

Som da han 12. maj offentliggjorde en såkaldt udgivererklæring for Mediehuset Friheden på Twitter. Her kunne man blandt andet læse, at det nye medie ikke har tænkt sig at modtage nogen form for statsstøtte.

Mads Brügger finder det tankevækkende, at »stort set al medievirksomhed i Danmark er marineret i mediestøtte«, udtalte han i den forbindelse til Berlingske:

»Og så er jeg jo selv et brændt barn. Jeg var involveret i et meget succesrigt og veldrevet medie, Radio24syv, som fandt sit endeligt, fordi vi faldt i unåde på Christiansborg. Det er et eksempel på, at den, der betaler for orkesteret, også bestemmer musikken.«

Flere kendte navne med på holdet

Frihedsbrevet vil udsende ugentlige nyhedsbreve til betalende medlemmer. Nyhedsbrevene omfatter kategorierne politik, kultur, finans, litteraturkritik, tænkning og »Fri Mads«, som er Mads Brüggers bud på ugens bedste historier.

»Lidt som Donald Trump hyrer vi kun de bedste folk,« skriver Brügger i allerførste udgave.

På lønningslisten har han blandt andre tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Kristoffer Eriksen samt tidligere journalist på samme avis Maya Tekeli. Begge har arbejdet med Mads Brügger på Radio24syv.

Manden bag Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten, Flemming Rose, og komiker Simon Jul Jørgensen er også en del af Frihedsbrevet.

I ryggen har Mediehuset Friheden blandt andre Bjørn Høi Jensen, tidligere bestyrelsesformand for Den Berlingske Fond og den liberale tænketank Cepos. Blandt investorerne finder man Denis Viet-Jacobsen, tidligere bestyrelsesformand i det skandaleombruste selskab OW Bunker.