Madonna trodser terror - mens stribevis af rockbands aflyser

Foo Fighters, U2 og Eagles of Death Metal er blandt de store navne, som har valgt at aflyse koncerter og turneer på tværs af Europa efter terrorangrebet fredag i Paris. Madonna har dog bevidst valgt at fortsætte - for netop at fejre livet. I aften er hun i Herning.

Madonna leverede en stærk personlig tale lørdag i Stockholm, hvor hun opfordrede hele verden til at trodse terroristerne og blive ved med at nyde livet, danse, feste og gå til fodbold. Madonna skal efter planen selv optræde i Paris den 9. og 10. december som led i hendes nuværende turné. EPA/CHRISTINE OLSSON / TT SWEDEN OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den blodige massakre fredag aften på Le Bataclan-scenen i Paris har fået en stribe rockbands til at indstille deres igangværende turneer rundt i Europa. Blandt de mange bands er Eagles of Death Metal, som stod på scenen, da de væbnede mænd fredag stormede koncertbygningen i Paris.

Bandet skulle have spillet yderligere 21 koncerter i Europa frem til jul - heriblandt i Amager Bio i Danmark - men har nu indstillet hele turneen i Europa, oplyser en unavngiven talsmand for bandets promotor, Nous Productions, ifølge BBC.

På hjemmesiden for Amager Bio hedder det, at man endnu ikke er blevet orienteret om, hvorvidt bandet aflyser koncerten i Danmark den 24. november. Men Eagles of Death Metal har altså allerede vendt snuden mod USA.

Det samme gælder det andet californiske band, Deftones, hvoraf flere af medlemmerne netop var i Bataclan-koncertsalen i fredags, da den tragiske massakre fandt sted. Efterfølgende skrev Defotones på Facebook, at man var nødt til at aflyse den planlagte optræden, men nok skal vende tilbage på et mere passende tidspunkt.

Ligeledes har amerikanske Foo Fighters valgt at aflyse deres resterende koncerter i Europa efter terror-angrebet. På deres Facebook-side hedder det: »I lyset af denne meningsløse vold, lukningen af grænser og international sorg, kan vi ikke fortsætte lige nu.«

»Der er ikke nogen andre måder at sige det på. Det er vanvittigt, og det er skrækkeligt. Vores tanker er hos alle dem, der kom til skade, eller som mistede deres kære.«

Men også Rudimental og det britiske electronica-band Years & Years, der begge skulle have spillet på selv samme Le Bataclan i denne uge, har meldt fra. Endelig har U2 aflyst to udsolgte koncerter i Paris - hvoraf den ene skulle have været live-transmitteret nu i lørdags via HBO, som havde gjort massiv reklame for begivenheden i New York. U2 lover dog at komme igen på et mere »passende tidspunkt«.

Popstjernen Madonna valgte til gengæld netop i lørdags meget bevidst at gå på scenen i Stockholm, hvor hun i en mere end 6 minutter lang tårevædet tale godtgjorde, hvorfor hun og verden bør fortsætte med at optræde, danse, synge, se foldbold og i det hele taget nyde livet.

»Det har faktisk været svært for mig at gennemføre aftenens show, for på mange måder føler jeg mig revet sønder. For hvorfor står jeg her og danser og har det sjovt, når folk græder som følge af tabet af deres kære?,« lød det fra Madonna, der selv gav svaret:

»Men det er præcis, hvad de mennesker ønsker... De vil have os til at tie stille og lukke munden. Men det vil vi aldrig tillade sker. Aldrig. For der findes en styrke i fælleskabet. Og jeg tror på, at til trods for al kaos, smerte, meningsløs vold og terrorisme i verden - og ikke kun i Paris - så er der langt mere godhed i verden. Og dér er det vores opgave, at bevise det,« sagde Madonna, der efter talen spillede et af sine absolut største hits: »Like a Prayer«.

Madonna optræder i aften i Jyske Bank Boxen i Herning. Herunder kan du høre hendes meget personlige tale fra koncerten lørdag i Stockholm: