Madanmelder Martin Kongstad har en overraskende favorit på Nørrebro: »Servicen der er blandt de bedste i landet«

Madanmelderen og forfatteren Martin Kongstads radioprogram »Bearnaise er dyrenes konge« mangler et hjem eller en sponsor, fortæller han. Mens lytterne venter, bringer Berlingske nogle af Martin Kongstads bedste tips til København – herunder hvor byens klogeste bartendere er.

»Jeg forsøgte at tage Vesterbro til mig, da alle mine venner boede der, men jeg har aldrig følt mig hjemme på Vesterbro andre steder end på den italienske restaurant Mangia,« siger Martin Kongstad. Søren Bidstrup

Hvordan vil du beskrive Københavns udvikling i den tid, du har boet i byen?

»Jeg voksede op i Øster Farimagsgade-kvarteret. Inden for 100 meter lå to ismejerier, to købmænd, to slagtere, en bager, som altid var skidefuld, en slikkiosk, en tobak- og vinhandel, Esthers kiosk, hvor al sladder blev endevendt og analyseret, en grønthandler, en farvehandel, en dyrehandel, en frimærkebutik, et par frisører, tre værtshuse, Øbro Bodega, Tænkeboksen og Chasen, Tong-eng Grill – »Skal salt? Spise her, med hjem?« – og pizzarestauranten Verona. I øvrigt spiste Veronas fodboldhold med Preben Elkjær en aften på restaurant Verona på foranledning af Mette Fugl.