Lukas Graham udtalte sig politisk til Grammy-festen om jøder og muslimer

På vej til prisuddelingen i Los Angeles udtalte Lukas Forchammer, forsangeren i Lukas Graham, sig om muslimer og jøder. Ifølge Lukas Forchammer er det ikke jøder, men muslimer der er forfulgte i verden.

Foto: PAUL BUCK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Lukas Graham måtte se sig slået ved årets uddeling af Grammy-priser, der går til popverdens populære musikere. Det var den afdøde David Bowie, der posthumt løb med en række ærespriser og Adele, der vandt fem statuetter.

Årets uddeling blev holdt i Los Angeles natten til mandag dansk tid og var som sædvanlig præget af stjerner og stort pressefremmøde. Men forsangeren Lukas Forchammer for gruppen Lukas Graham gjorde sig bemærket med politiske udtalelser til CBS News, der ellers undlod de sædvanlige Trump-tirader. Lukas Forchammer mente, at muslimer er forfulgte verden over og ikke jøder.

Grammyshowet havde som sagt ikke udfald mod præsident Donald Trump, men derimod kom Lukas Graham  med politiske udtalelser, da han blev interviewet af CBS News. Da han blev spurgt om  fremkomsten af højreorienterede bevægelser i Europa svarede han:

»Det bekymrer mig meget, at hvis vi tog ordet »muslim« og erstattede det med ordet »jøde« så ville vi være i en Anden Verdenskrig-situation. Vi er nu i en antisemitisk tilstand verden rundt - det er bare rettet mod muslimer istedet for jøder.«

Lukas Graham og Kelsea Ballerini optræder til Grammy-prisuddeling. REUTERS/Lucy Nicholson Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON.

Lukas Graham optrådte under showet med hittet »7 Years« og var desuden nomineret i tre kategorier. Men Graham måtte se sig slået af Adele og gruppen Twenty One Pilots.

Ud over David Bowie blev også afdøde stjerner som Prince og George Michael hyldet.

I kategorien årets indspilning blev vinderen Adele med "Hello". De andre nominerede var Beyoncé: »Formation«. Lukas Graham: »7 Years«. Rihanna: »Work« og Twenty One Pilots: »Stressed Out.«

Årets album gik også til Adele med »25«. De nominerede var Beyoncé: »Lemonade«. Justin Bieber: »Purpose«. Drake: »Views«. Og Sturgill Simpson: »A Sailors Guide to Earth.«

I kategorien bedste nye kunstner/gruppe vandt Chance The Rapper. Bedste solooptræden blev atter Adele med »Hello«. Bedste gruppeoptræden blev vundet af Twenty One Pilots med nummeret »Stressed Out«. Bedste vokalalbum blev vundet af Adele med »25«. Bedste rocksang blev David Bowies »Blackstar«.

Bedste indiealbum blev også Bowies »Blackstar.« Bedste R&B-sang blev Maxwell: »Lake By The Ocean«. Bedste rapnummer blev Drake med »Hotline Bling«.

Adele synger »Hello« ved det 59. Grammy-show.REUTERS/Lucy Nicholson TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON.