Lukas Graham rykker nu også "Down Under"

Lukas Graham har verden for sine fødder med singlen 7 Years. Nu indtager popfænomenet et nyt kontinent.

Arkivfoto: Lukas Graham rykker nu også "Down Under" Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Lukas Graham er det største danske navn i udlandet i øjeblikket, og de fire unge fyre tager nu endnu en flot skalp.

Denne gang er det australierne, der har fået øjnene op for den danske sensation, som for første gang indtager førstepladsen på singlelisten "Down Under".

Præstationen er særligt imponerende, fordi sangen "7 Years" er sprunget direkte fra en 20.-plads til førerpositionen, hvormed den skubber Flumes "Never Be Like You" af tronen.

Ifølge Aria Charts, som er den største hitliste i Australien, er det tredje gang, at et dansk navn topper hitlisten i kængurulandet.

Tidligere har Cut N' Move lagt musik til barbecuefesterne i Australien med sangen "Give It Up", mens Aqua to gange har ageret dansk eksportsucces med "Barbie Girl" og "Doctor Jones".

Lukas Grahams succes kommer ovenpå et vanvittigt USA-eventyr, hvor gruppen var på alles læber efter en stor optræden i Conan O'Briens talkshow, men bandet har tidligere fortalt til Ritzau Fokus, at deres momentum er grundlagt hjemme i Danmark.

- Det med at tage til USA med tre DMA-priser, fire Gaffa-priser, to gange udsolgt Forum og bare en hel masse opbakning hjemmefra betyder utroligt meget for os.

- Man er lidt mere tryg, når man ved, at baglandet støtter en og tror på en. Det betyder, at når vi skal spille et talkshow, ved vi, at vi har noget at byde på, har de fortalt.

Lukas Graham udsender den internationale version af deres seneste album i hele verden den 25. marts.

/ritzau/FOKUS