Lukas Graham råber op: Køb ikke hash på Christiania

Sangeren Lukas Graham opfordrer folk til ikke at støtte hash-handlen på Christiania.

Lukas Graham opfordrer folk til at købe hash andre steder end på Christiania. Sangeren er selv vokset op på Christiania og opfordrer til at tænke på Christianias børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den forgangne uge tog beboerne på Christiania den historiske beslutning af rive hashboderne i fristaden ned, og siden har de danske politikere heftigt debatteret en legalisering af det euforiserende stof.

Men det er ikke kun i det politiske Danmark, man finder holdninger til hashhandlen på Christiania - for nu blander også sangeren Lukas Graham sig i debatten.

- Hjælp Christiania og dets børn. Køb din hash og cannabis et andet sted, lyder den kontante besked fra "7 Years"-stjernen i et nyt opslag på det sociale medie Instagram.

Lukas Graham, der selv er vokset op i fristaden Christiania, har sammen med sit budskab også delt et barndomsbillede af sig og sin søster sammen med deres kusine og fætter.

Alle fire børn er vokset op på Christiania, skriver han, men Lukas Graham uddyber ikke sin udmelding yderligere.

I kommentarerne under opslaget er reaktionerne på sangstjernens opslag da også blandede, og der bliver også efterlyst, at Lukas Graham uddyber sin holdning.

Lukas Grahams bekymring for Christianias børn, kommer kort før han selv er med til at sætte et barn i verden. I denne måned bliver sangeren far til en datter, og derfor har han valgt at tage en kort pause fra livet som superstjerne i Danmark og USA.

Se hele Lukas Grahams Instagram-opslag her: https://www.instagram.com/p/BKAS-0kjxm1/?taken-by=lukasgraham

/ritzau/FOKUS