Løkke om prins Henrik: Alle skal kunne blive ældre i fred og ro

Statsministeren appellerer til, at offentligheden respekterer den royale families ret til privatliv.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer til, at kongefamilien nu får ro efter nyheden om prins Henriks sygdom. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De seneste måneder har ikke været nemme for kongehuset. Det har gjort ondt på mig på samme måde, som jeg er sikker på, at det også har gjort ondt på alle andre, der værdsætter kongehusets virke og hele den kongelige familie.«

Det udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at kongehuset onsdag har oplyst, at prins Henrik lider af demens.

Sommeren har været præget af opsigtsvækkende udtalelse fra prinsen om, at han ikke vil begraves ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke.

»Dronningen har igennem hele forløbet passet sine pligter på forbilledlig vis. Det kan jeg kun have den allerstørste respekt for,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at den royale familier ønsker, at prinsen fremover "får den ro, som situationen påkræver".

Statsministeren appellerer også til, at offentligheden respekterer familiens ret til privatliv.

»Ikke mindst i respekt for den indsats Prins Henrik igennem årtier har ydet for vores land,« siger Lars Løkke Rasmussen.

»Alle skal have lov til at blive ældre i fred og ro - også selv om man tilhører kongefamilien,« tilføjer han.

Formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard, ønsker også for kongehuset, at de får ro om deres privatliv.

»Jeg har meget stor sympati for Kongehusets udmelding i dag om Prins Henriks sygdom. Lad os alle give den kongelige familie den ro og respekt om deres privatliv, som de beder om,« skriver hun på Facebook.