Livsvarig hæder til stjernearkitekt

Arkitekten Barke Ingels og dramatiker Line Knutzon er blandt nye modtagere af Statens Kunstfonds hædersydelse

Arkitekt Bjarke Ingels , BIG, får livslang hæder fra Statens Kunstfond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stjernearkitekten Bjarke Ingels er en af de seks markante kunstnere og kulturfolk, der fremover får Statens Kunstfonds hædersydelse.

Bjarke Ingels tegnestuer - først PLOT og senere BIG - står bag bygningsværker som VM-husene og Ottetallet i Ørestaden, Havnebadet på Islands Brygge og er netop ved at få opført et spektakulært byggeri, West 57 Project på Manhattan i New York.

Han får hæderen for sin »eksperimenterende tilgang til arkitektur, der i et særegent og legende formsprog sprænger rammerne for den gængse opfattelse af bydannelse og boformer.«

Også dramatikeren Line Knutzon er blandt prismodtagerne. Knutzon, der slog igennem med »Først bliver man jo født« i 1994, og blandt meget andet har haft makkerparret Måvens og Peder i centrum i en række radiospil og  teaterstykker gennem årene, betegnes som en »lyrisk skærebrænder« af priskomiteen.

Statens kunstfonds hædersydelser er livsvarige, men reguleres i forhold til indkomsten. Den maksimale ydelse udgør ca. kr. 154.900 kr. om året før skat, mens kunstnere, der tjener over 383.900 må nøjes med hæderen. Så mon ikke Kunstfonden slipper billigt med hensyn til Bjarke Ingels.

De øvrige nye modtagere af hædersprisen er designer Louise Campbell, forfatter og dramatiker Helge Bille Nielsen, billedkunstner Sophia Kalkau og landskabsarkitekt Jeppe Aaagaard Andersen.