Livstruet forfatter klar med ny politisk roman om »medieferm slyngel med farvet hår«

Salman Rushdie udkommer til september med bog om Donald Trump og den amerikanske højrefløj.

Foto: CARLOS BARRIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han fik en livsfarlig fatwa på halsen i februar 1989 og har levet under politibeskyttelse lige siden. Men han er ikke bange:

Fans af Salman Rushdie får snart en bog mere fra den indiskfødte forfatters hånd, og den kunne sagtens give ham et par fjender mere på halsen.

Rushdie udgav i 1988 bogen »De sataniske vers« om profeten Muhammeds liv og lagde sig samtidig ud med millioner af muslimer verden over.

Han har siden boet mange forskellige steder, været igennem tre skilsmisser og har skrevet yderligere otte bøger.

Bog nummer ni efter fatwaen kommer planmæssigt til september og vil handle om en ung filminstruktør med turbulent baggrund i en problemplaget familie.

Fortællingen begynder ifølge forlaget ved Barack Obamas indsættelse som præsident i 2008 og vil siden komme rundt om nyere tendenser i amerikansk politik. Du hører for eksempel om den nationalkonservative Tea Party-bevægelses succes, og du kan læse portrættet af en »medieferm slyngel med farvet hår« - antageligvis præsident Donald Trump.

Værket vil udkomme på forlaget Jonathan Cape og bliver ifølge en talsmand den »endegyldige roman om identitet, sandhed, terror og løgne.« Salman Rushdie har tidligere skrevet om amerikansk politik og har givet et anderledes sympatisk billede af især ekspræsident Obama.

Han seneste bog var »To år, otte måneder og otteogtyve nætter« fra 2015. Bogens titel er identisk med »1001 nat« skrevet ud og dækker over en århundreder lang krig mellem borgerne i det fiktive »Peristan« og alle andre mennesker.

Bogen bliver hans 13. roman og får den engelske titel »The Golden House«.