Livesex-galleri er lukket

Galleri Kunstcentrum, som i august valgte at vise livesex på udstillingen »Blottet for skam«, har drejet nøglen om.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Galleriet fik omtale i stort set alle landets medier samt internationale medier som BBC, da det for en måneds tid siden husede udstillingen »Blottet for skam«, som involverede livesex mellem flere personer på flere forskellige måder. Nu er Galleri Kunstcentrum i Funder ved Silkeborg lukket, skriver mja.dk.

- Jeg har lukket galleriet i fredags, men det er ikke fordi, virksomheden er konkurs, siger den nu tidligere galleriejer Lars Schrøder til mja.dk.

I takt med at mediebevågenheden voksede omkring udstillingen, voksede kritikken af Lars Schrøder også. Flere kunstnere proklamerede, at han skyldte dem penge, og for nyligt blev han ifølge mja.dk politianmeldt for underslæb af to kunstnere.

Lars Schrøder understreger imidlertid, at han har i sinde at få afviklet sin gæld trods lukningen af galleriet.

- Jeg kæmper videre med nogle nye tiltag, og jeg arbejder stadig på at finde penge til de kunstnere, jeg skylder penge. Jeg er i øjeblikket ved at sælge ud af alt inventaret for at skaffe så mange penge som muligt, siger Lars Schrøder til mja.dk.

Han mener, at det er for svært og for dyrt at drive gallerivirksomhed og fastslår dermed, at lukningen af galleriet er permanent.

- Det er svære tider i øjeblikket - ikke bare for mig, men for mange gallerier. Og jeg må også erkende, at jeg lavet en del fejl, siger han.

For bare en måned siden var det helt andre toner, der kom fra galleriet.

- Det her er bare første trin i en større plan, hvor vi vil belyse flere ting i en tid, hvor alt er så tøvende, sagde projektleder Anne Poulsen dengang til Berlingske Nyhedsbureau.

Galleriet havde også annonceret, at der ville komme en »Blottet for skam 2«, men det bliver selvsagt heller ikke til noget. Trods lukningen vil kunstneren Michael Iversen forsøge at lave en toer et andet sted, lyder det.