Litteraturpris fortsætter

Banker forgår, men litteraturpriser består. Danske Bank viderefører BG Banks litteratursponsorater. Samlet støttes litteraturen med seks-otte mio. kr.

Danske Bank viderefører Danmarks største litteraturpris, som BG Bank indstiftede med brask og bram som litteraturens nye sponsor i 2003, hvor prisen på 300.000 kr. for første gang blev overrakt til forfatteren Jens Christian Grøndahl for romanen »Et Andet Lys«.

Prisen har endnu ikke fået et nyt navn. Men det bliver formentlig Danske Litteraturpris efter, at Danske Bank og BG Bank i påsken blev til én bank.

Til gengæld forsvinder de fire årlige BG-uddelinger til »Årstidens bog«, og det samme gælder bankstøtten til bogmessen i Forum og den jyske litteraturfestival.

»Nogle sponsorområder er stadig under udvikling efter sammenlægningen. Men de seks-otte mio. kr. til litteratursponsorater består,« siger Danske Banks pressechef, Jonas Torp. BG Bank har støttet bogen med ca. seks mio. kr. årligt og indrammet forfattere med gigantiske reklamesøjler under prisuddelinger, mens Danske Bank mere diskret støtter en bred vifte af kulturaktiviteter med et to-cifret millionbeløb.

Danske Bank opererer f.eks. med en »Danske Initiativpulje« på 6,5 mio. kr., som BG Banks hidtidige litteraturpulje på 1,5 mio. kr. til lokale initiativer nu bliver en del af. Overordnet er det en mere decentral sponsorpolitik, som i højere grad støtter den enkelte kunstner end selve kunstmiljøet.