Lindholm: Pilou Asbæk er Europas bedste

Pilou Asbæk er den bedste europæiske skuespiller i sin generation, men Tobias Lindholm håber, at han bliver dræbt i Game of Thrones.

Pilou Asbæk taget ved Nordisk Film i Valby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Det amerikanske filmmagasin Variety kan næsten ikke få armene ned over den danske film "Krigen", som er nomineret i kategorien bedste udenlandske film til dette års Oscar-uddelinger.

I et interview med Tobias Lindholm, der har instrueret krigsdramaet, bliver der sendt flere rosende ord i retning af det danske perspektiv på Afghanistan-krigen og til Pilou Asbæk for rollen som en officer, der bliver tiltalt for at have dræbt civile afghanere.

- Et grundigt og følsomt studie af en hæderlig kompagnichef, der bliver spillet superb af "Game of Thrones"-stjernen Pilou Asbæk, står der indledningsvis i interviewet med den danske succesinstruktør.

Tobias Lindholm fortæller selv om inspirationen fra klassiske amerikanske krigsfilm som "Deer Hunter" med Robert De Niro i hovedrollen, og så giver han en uforbeholden ros til Pilou Asbæk.

- Jeg vidste fra begyndelsen, at jeg skrev for Pilou. Da jeg fik ideen, ringede jeg til ham med det samme og spurgte, om han havde mulighed for at filme to år senere, fortæller Lindholm om deres tætte samarbejde.

- På filmsettet behøver vi ikke engang snakke særlig meget sammen længere. Vi ved instinktivt, hvad vi leder efter i en scene. For mig er han den bedste europæiske skuespiller i sin generation. Jeg går ud fra, at jeg er den eneste, der håber, at han bliver dræbt i "Game of Thrones", så jeg kan få ham tilbage, fortæller den 38-årige instruktør.

Dette års Oscar-show løber af stablen natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar, og hele ceremonien kan opleves live på TV 2.

/ritzau/FOKUS