Lindhardt og Ringhof køber Ole Sohns forlag

Folketingsmedlem og forlægger Ole Sohn har solgt sit forlag til et af Danmarks største forlag, Lindhardt og Ringhof.

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn ved et pressemøde mens han stadig var erhvervs- og vækstminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For de fleste er Ole Sohn (SF) formentlig kendt som mangeårigt medlem af Folketinget, men ud over politikerkarrieren har han siden 2004 haft sit eget forlag, Forlaget Sohn, sammen med sin kone Inger Sohn. Karrieren som forlægger sluttede dog onsdag, da det blev offentliggjort, at det større forlag Lindhardt og Ringhof overtager Forlaget Sohn.

Selv siger Ole Sohn, at det er det rigtige tidspunkt at sige farvel på:

»Når man lever i bøgernes verden som forlægger gennem ti år, så er det selvfølgelig vemodigt at sige farvel, for vi har opbygget et forlag, som vi er glade for og stolte over. Men det gælder om at finde det rigtige tidspunkt, og det er nu,« siger Ole Sohn.

»Hele digitaliseringsprocessen kræver en større organisation, og vi synes, at Lindhardt og Ringhof er et godt forlag, som passer til vores profil. Her kan vores forfatterskaber føres videre,« tilføjer han.

Forlaget Sohn har siden 2004 udgivet både faglitterære og skønlitterære bøger og har blandt andet introduceret udenlandske forfattere som Javier Cercas, Leonardo Padura og Anne Chaplet. Forlaget har også udgivet klassiske forfattere som John Steinbeck og Graham Greene, og af de mere usædvanlige udgivelser kan man nævne den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Ole Stig Andersens erindringer fra 2012.

Lindhardt og Ringhof glæder sig over at have overtaget Forlaget Sohn, fortæller administrerende direktør Lars Boesgaard.

»Vi er meget begejstrede for, at vi nu får mulighed for at overtage Forlaget Sohn. Inger og Ole Sohn har med stor dygtighed på knap ti år skabt et virkelig interessant forlag med blandt andet historiske fagbøger og latinamerikansk fiktion. Titlerne er af høj kvalitet og bliver spændende at få med i Lindhardt og Ringhofs eksisterende udgivelseslinje,« siger Lars Boesgaard.

Ole Sohn har siden 1991 også arbejdet som forfatter, og han har skrevet en række bøger om fortrinsvis sociale emner, herunder også biografier, blandt andet om kommunisten Arne Munch-Petersen. Ole Sohn var selv partiformand for Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987 til 1991, hvorefter han skiftede til SF.

Ifølge opgørelsen over uddelte bibliotekspenge kan man se, at Ole Sohn de seneste år har modtaget omkring 30.000 kroner årligt for sine bøger.