Lars von Trier-stjerne tog LSD

Shia LeBeouf gik hele vejen, da han skulle indspille en scene, hvor han skulle forestille at være narkopåvirket.

Shia Lebeouf holdt lav profil ved Berlinalen måske som følge af den opmærksomhed hans LSD-eksperimenter har vakt. Fold sammen
Læs mere
Foto: IMDb
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Filmstjernen Shia LeBeouf udeblev fra den traditionelle møde med verdenspressen efter visningen af hans film "The Necessary death of Charlie Countryman", der er en af konkurrencefilmene ved filmfestivalen i Berlin. Det udløste straks en bølge af jokes blandt journalisterne, der riffede på rygterne om skuespillerens dedikerede forberedelser til filmen.

I et tidligere interview har Shia LeBeouf nemlig fortalt, at han skulle researche en scene, hvor han skulle forekomme påvirket af LSD. Og da filmholdet stod klar til optagelser, mødte Shia LeBeouf op kraftigt påvirket af et syretrip, han havde taget.

Måske ønskede Shia LeBeouf ikke at uddybe sagen foran den samlede verdenspresse, men journalisterne gjorde sig hurtigt forestillinger om hvilket slags research, han nu var ude i, i stedet for at møde op til sin egen pressekonference - lidt af en dødssynd ved Berlinalen, når han rent faktisk er i byen.

Instruktøren Frederik Bond bekræftede på pressekonferencen, at han og filmstjernen havde diskuteret, hvordan man bedst illuderede at være skæv af syre, men nægtede, at det var hans forslag at tage det i virkeligheden.

Overfor filmbladet Screen uddybede han :

»Han lavede mange eksperimenter med scenen og sendte mig optagelser af dem. Og da han mødte op på optagedagen, kunne jeg se at han var 'i zonen'. Shia er en meget instinktiv skuespiller, og den dag leverede han virkeligt varen,« sagde Fredrik Bond.

Hvordan Shia LeBeouf har forberedt sig til den rolle, han har i Lars von Triers kommende sexfilm "Nymphomaniac" vides ikke i skrivende stund, men hvis han har brugt samme grad af intensitet som til "The Necessary Death of Charlie Countryman" har det nok været et tilfælde af, at han har mikset arbejde og fornøjelse.