Lars von Trier skal instruere ny engelsksproget TV-serie

Lars von Trier går til efteråret i gang med manuskriptet til en ny engelsksproget serie, der får titlen »The House That Jack Built«.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: A3637/_Jörg Carstensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har ikke instrueret TV-drama siden 1990'erne, men nu rører Lars von Trier igen på sig på TV-fronten.

Filmselskabet bag den verdenskendte danske instruktør, Zentropa, afslører nemlig nu, at von Triers næste projekt bliver en engelsksproget TV-serie med et, ifølge selskabet, "kæmpestort internationalt cast". Serien får navnet »The House That Jack Built« og har forventet optagestart i oktober 2016.

»Det var også lidt overraskende for mig. Men man skal jo gribe inspirationen, mens den er der,« siger Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa, der skal være producer på serien sammen med Louise Vesth.

De lange formater

Det er 20 år siden, at Lars von Trier har instrueret til TV. Dengang var det TV-serien »Riget«, der med sine håndholdte kameraer og sorte humor tiltrak sig hele verdens opmærksomhed.

Siden har instruktøren viet sin tid til filmen med blandet andet den internationalt anerkendte »Dogville« i 2003, den kontroversielle »Antichrist« 2009 og senest marathondramaet »Nymphomaniac« fra 2013, som varer hele fem og en halv time i directors cut-versionen. 

»Det er da sjovt, at en af vores fremmeste instruktører efter 20 år vil bide skeer med tv-mediet igen. Men som man kan se på hans seneste produktion (Nymphomaniac, red.), interesserer han sig jo for at fortælle langt. På Nymphomaniac er der altså tæt på 7 timers materiale. Det er jo faktisk tæt på ti afsnit i en tv-serie,« siger Peter Aalbæk Jensen.

Håber på endnu en milepæl

Zentropa kan endnu ikke fortælle, hvad genre, stil og cast, vi kan forvente os af »The House That Jack Built«. De bekræfter dog, at serien ingen sammenhæng har med hverken horrorfilmen fra 2009 eller familiedramaet fra 2013 af samme navn - eller for den sags skyld Metallica-sangen The House Jack Built fra albummet »Load«.

Til gengæld udtaler Peter Aalbæk Jensen i en pressemeddelelse:

»The House That Jack Build bliver en tv-serie uden fortilfælde. En tv-serie som du aldrig har set den før og aldrig kommer til igen. Så kære verden – vent i spænding!«

Han tilføjer til Berlingske:

»Vi synes jo, at der blev sat en milepæl ved Riget, og det er da ambitionen at gøre det en gang til her.«

Lars von Triers nye TV-serie bliver skabt i samarbejde med Danmarks Radio og executive producer Piv Bernth.