Langt garn og guitar

Man skal nok holde af Heavy Metal og samtidig kunne holde Jack Black ud, for at kunne klare »Tenacious D - in the Pick of Destiny« .

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Men hvis de to præmisser til gengæld er på plads, er der guf at hente for fans af f.eks. film som »Spinal Tap«, »Still Crazy« og »Bad News«. Som i disse kredser filmen om heavyrockens hjemmestrikkede mytologi med elementer fra satanisme, korsriddere og dyrkelsen af det guddommelige geni. Skuespillerne Jack Black og Kyle Gass har rent faktisk spillet og udgivet plader sammen som Tenacious D, og i filmen tager de på en hellig mission for at finde »skæbnens guitarplekter«, som har løftet alle deres egne guitarhelte op til gudestatus, fordi plektret er skåret ud af selve Satans hjørnetand. »Tenacious D - in the ...« er langt renere i sit satiriske destillat af metalrockens væsen end Jack Blacks tidligere flirten med emnet i »School of Rock«, og i indlagte sang-sekvenser ses bl.a. heavy-koryfæer som Meat Loaf og Dio. Filmen kræver, at man er til rene drengerøvs-film som undertegnede - ellers skal der trækkes et par stjerner fra. Søren Anker Madsen Længde 94 minutter.

Tilladt for børn over 11 år.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse