Det sidste afsnit af tredje ombæring af krimiserien »Bedrag« er for flere søndage siden rullet over skærmen. Men danskerne kan se frem til flere store serier søndag aften kl. 20.00, det sendetidspunkt, som DR også i fremtiden holder fast i til de serier, der gerne skal samle seerne.
I en pressemeddelelse linder DR på døren til serieværkstedet og afslører skitserne til tre store serier, der er DRs nye bud på dramatik, der kan samle danskerne. DR er endnu ikke parat til at afsløre, hvem der skal spille med i de tre store serier, som alle er i forskellige grader af produktion, men røber titler, navnene på manuskriptforfattere og instruktører og afslører tematikkerne.
Til efteråret venter »Fred til lands«, der en serie i otte afsnit. DR betegner den som et »psykologisk drama«, og mens vi i »Bedrag« befandt os på hovedstadens stenbro, rykker vi nu til en landsby, hvor de lokale indbyggere slår sig sammen for
Efter nytår sendes serien »Når støvet har lagt sig« over ti søndag aftener på DR1. Udgangspunktet er et tragisk terrorangreb på Danmark. I kølvandet på udåden følger vi en række meneskeskæbner, hvis livstråde filtrer sig ind i hinanden. Serien undersøger den sammenhængskraft, der binder os sammen, men ser også på, hvad der kan skille danskerne som folk. Og den kigger på de reaktionsmønstre, der opstår i mennesker, når et samfund og dets fællesskab er under angreb. Det er de erfarne serieskabere Ida Maria Rydén og Dorte Høeg, der skriver serien, og et ungt hold af talentfulde instruktører, Milad Alami, Jeanette Nordahl og Iram Haq, sidder i instruktørstolen.
Maja Jul Larsen har tidligere skrevet manuskript til serien »Arvingerne«, og nu står hun bag endnu en familieserie, som skal instrueres af Pernille Fischer Christensen, og som har premiere til efteråret 2020. Meget tyder på endnu et højspændt drama: »En familiesag« handler om en 14-årig pige, som i en skolestil anklager sin egen far for vold. Hun bliver tvangsfjernet, men familiens øvrige medlemmer, far, mor og bror, nægter alt, og forældrene går til angreb på systemet og deres egen datter. Centralt står en socialrådgiver, der er fanget mellem de stridende parter.
Vores danske samfund
»I en tid med et enormt udbud af TV-serier fra store, internationale aktører, er det vigtigere for os end nogensinde før, at DR formår at levere originalt, lokalt drama af høj kvalitet, der skiller sig ud fra det øvrige udbud. DRs dramaserier skal på underholdende vis fortælle relevante historier og behandle tematikker med relation til vores danske samfund, demokrati og kultur,« siger chefen for DR Drama, Christian Rank, om den overordnede strategi for DRs dramaproduktioner.
Desuden vil DR i sit forsøg på også at nå de unge seere eksperimentere med serier rettet direkte til en yngre seergruppe. DR Drama vil bla. begynde selv at producere ungdomsserier i stedet for at udlicitere dem til eksterne produktionsselskaber. Man sigter mod at skabe 4-5 serier til unge og cirka lige så mange til store børn i alderen 9-14 år.