Lady Gaga kåret som årets kvinde

En nøglefigur i popkulturen, som formår at sætte sig på dagsordenen, lyder begrundelsen fra Billboard

Lady Gaga ved årets Oscar-uddeling som Maria fra Sound of Music - nu med tatoer  Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL YADA / AMPAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogen vil måske mene, at det er lidt tidligt på året at begynde med "årets bedste" kåringer, men åbenbart ikke det amerikanske musikmagasin Billboard, der netop har kåret Lady Gaga som årets kvinde.

En af begrundelserne for kåringen er, at Lady Gaga som få andre er i stand til at vække opsigt og få fokus på det, hun ønsker, lyder det fra Billboards topchef, Janice Min. Og igen i år er det amerikanske musikfænomen også gået nye veje.

Efter tidligere at have vakt opsigt med kødkjoler og fangedragter, skiftede hun til årets Oscar-uddeling stil og optrådte med - og nærmest som - Julie Andrews med sange fra musicalen Sound of Music. Og for tiden ligger hun nr. 1 på den amerikanske video-hitliste med nummeret "Till it happens to you", der er lavet til en dokumentarfilm om voldtægt og sexuelle overgreb på amerikanske universiteter - et emne Lady Gaga selv har engageret sig i.

 

Tidligere i år kunne også danske tilhørere opleve den 29-årige sangerinde sammen med den 60 år ældre crooner Tony Bennett, da de under Jazzfestivalen optrådte i Tivoli - og i øvrigt fik seks stjerne for den koncert i Berlingske.

Og så for lige at skifte tempo endnu engang, kan de amerikanske TV-seere opleve Lady Gaga - der er født under navnet Stefani Joanne Angelina Germanotta, som gyserstjerne, når det amerikanske TV-netværk, FX i næste uge har premiere på serien "American Horror Stories: Hotels". Så kan det være, kødkjolen bliver hevet op af fryseren i en lidt mere skummel udgave.

Læg dertil til, at Lady Gaga topper listerne over støtte til velgørenhed med alt fra Alzheimers til hendes egen "Born this way"-fond, så kan man måske godt følge Billboard-bossens ord om at "ingen kvinde har sat sig så solidt på både popkulturen og udviklet stjernerollen som hende".
Sidste år var det Taylor Swift, der løb med Billboards kvindepris.