Lad os satse på kulturen – vi har alle brug for den

Lars Rix, kulturredaktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kultur er noget, vi alle bruger og påvirkes af hver eneste dag.

Om det handler om, at vi hører et stykke musik i radioen, streamer en film eller vi aktivt går en tur i teatret eller på museum for at se en udstilling.

Vi konfronteres med kulturen, fra vi står op, til vi går i seng. Vi ser den på murene, når vi tager i skole og på arbejde om morgenen. Vi møder den bag kasseapparatet, når vi køber ind. Det er det sidste, vi ser på vores smartphone, inden vi går i seng. Kultur er et holdepunkt i vores liv. Fra barn til voksen. Den er en del af vores fælles identitet uanset holdninger og overbevisning.

Og nu får du så endnu mere kultur i Berlingske.

Først og fremmest i en helt ny daglig sektion B, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med. Alle ugens hverdage vil der være et fast tillæg med kultur og livsstil som det bærende udgangspunkt. Smukt indpakket, men samtidig med fokus på den gedigne kvalitetsjournalitik, der også præger resten af avisen.

Den er den, der skal være udgangspunktet i alt, hvad vi laver. Den hurtige, overfladiske overspringshandling kan du få mange steder, men den kvalificerede kulturkritik, det velskrevne interview, den oplysende nyhed eller den opklarende fænomenartikel kræver noget særligt og den skal du finde i B.

Men kulturen får også sin naturlige plads i den øvrige del af avisen. Ind imellem i 1. sektion, i særtillæg og i vores Magasin om søndagen. Og så naturligvis fast og hele tiden online på B.dk og på AOK.dk, hvor vi med artikler og guides klæder dig på til at bruge og opleve kulturen.

Flagskibet på print bliver dog først og fremmest vores nye lørdagssektion B Kultur & Bøger.

I denne sektion graver vi et spadestik dybere i det enorme kulturudbud, der møder os hver eneste dag. Med et miks af anmeldelser, længere artikler om nye trends og fænomener, interviews og kulturnyheder giver vi dig indsigt i det, der sker på kulturfronten lige nu.

Som i denne første udgave, hvor kulturbegrebet virkelig bliver spændt ud i alle hjørner. Fra verdenspremieren på »Den danske borgerkrig« på Nørrebro Teater bygget over forfatteren Kaspar Colling Nielsens bestseller til det nye format »Nedtælling«, hvor vi følger den nybagte Vild Med Dans-deltager Thomas Buttenschøn en dag op mod sæsonpremieren.

En af vores hjørnesten bliver bøger, der vil nyde særlig bevågenhed.

Samtidig introducerer vi en række nye klummer – blandt andet en ny sprogklumme af forfatteren og sprogrevseren Susanne Staun. Vi håber, at der vil blive taget godt imod det hele.

For kultur er også det, der binder os sammen – avis og læser.