Labeouf i nyt sært filmprojekt

Den kontroversielle filmskuespiller fra Transporter, Shia LaBeouf, ser alle sine film i en køre over tre døgn - og livestreamer det hele.

Shia LaBeouf ved premieren på sin sidste film »Man Down« i Toronto i september.  Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK BLINCH

Skulle man have lyst til at følge den kontroversielle amerikanske skuespiller Shia LaBeouf, mens han ser alle sine film ud i en køre, så kan man stadig nå at stå på torsdag.

Fra tirsdag til torsdag i denne uge har skuespilleren nemlig bænket sig i Angelika Film Center i New York, hvor han i løbet af tre gange 24 timer gennemser alle sine film i omvendt kronologisk orden - med Lars von Triers Nymphomaniac som en af de første og Monkey Business fra 1998 som en af de sidste.

Publikum er inviteret til at komme og se med, men hvis man ikke lige er i New York, kan man også følge med på en livestreaming på Newhive.com - her er det dog kun Shia LaBeouf, der er i billedet - og det kan måske godt gå hen og blive en ensformig affære.

Projektet hedder #ALLMYMOVIES, og er udtænkt sammen med den finske kunstner Nastja Säde Rönkkö og englænderen Luke Turner. Det er ikke de første gang, de tre er gået sammen om et kunstprojekt - mest opmærksomhed var der nok på projektetet #IAMSORRY, i et galleri i Los Angeles.

Her blev gæsterne mødt med valget mellem for eksempel  en pisk, en skål chokolader, en flacon parfume,  en tegneserie, en lyserød ukulele, en transformerdukke og en skål med papirsedler med tweets om LaBeouf. I et rum ved siden af kunne man så møde  LaBeouf  ved et lille bord med en papirpose over hovedet med teksten »Jeg er ikke kendt længere« - og våde øjne under posen.

US actor Shia LaBeouf arrives on the red carpet for the screening of the film "Nymphomaniac Volume I (Long Version)" at the 64th Berlinale Film Festival in Berlin on February 9, 2014. The 64th Berlinale, the first major European film festival of the year, with 24 international productions screening in the main showcase takes place until Febuary 16, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ.

I øvrigt den samme pose - eller måske en magen til - som Shia LaBeouf havde over hovedet ved premiervisningen af Nymphomaniac i Berlin, hvor han ellers mødte op i beskidt tøj og nægtede at sige noget til pressemødet.

I det hele taget har stjernen fra de første Transformers-film nået at lave en del skandaler i sit 29-årige liv. Blandt andet mødte han fuld op til en teaterforestilling på Broadway og sad og råbte af skuespillerne, så han efterfølgende blev idømt tre måneders afvænning. Der dog ikke hjalp mere, end at han i sidste måned blev anholdt i Austin, Texas for fuldemandsoptøjer.

Men han har dog også nået at lave så mange film siden sin debut som 12-årig, at han altså kan bruge tre døgn til at se dem. Den sidste film - og dermed livestreamingen - skulle angiveligt slutte natten til fredag kl. 01.