Kvindelig forfatter skriver historie med prestigefuld bogpris

Forfatteren Hilary Mantel er som den første kvinde blevet hædret med den eftertragtede Man Booker-pris for anden gang.

Forfatter Hilary Mantel er den første kvinde, der modtager den prestigefyldte Man Booker-pris for hendes bog »Bring up the Bodies«. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 60-årige britiske forfatter Hilary Mantel skrev sig tirsdag aften ind i historiebøgerne, da hun blev tildelt den yderst prestigefulde Man Booker-pris for sin roman »Bring Up the Bodies«.

Hilary Mantel er således den første kvindelige forfatter - samt første brite - der har modtaget den eftertragtede pris to gange.

Booker-prisen er en af de mest prestigiøse litterære priser i den engelsksprogede verden. Den bliver givet til årets bedste fiktive værk skrevet af en forfatter fra Commonwealth-landene eller Irland.

Bogen »Bring Up the Bodies« er anden del af forfatterens triologi om den engelske konge Henry VIII. Den første bog i rækken, »Wolf Hall«, var bogen, som i 2009 sikrede Mantel den første Booker-pris.

Formanden for den fem mand store jury, Peter Stothard, beskrev i forbindelse med prisen Mantel som den »største, morderne engelske prosaforfatter«. Med prisen følger en check på 50.000 pund.

To mandlige forfattere har tidligere vundet prisen to gange. Det drejer sig om J.M. Coetzee, som blev født i Sydafrika, og australske Peter Carey.