Kvæstet skuespillers afløser er fundet

Skuespiller Henrik Koefoed erstatter Søren Sætter-Lassen i opsætningen af "Lulu" på Det Kongelige Teater.

Skuespiller Henrik Koefoed erstatter Søren Sætter-Lassen, der blev kvæstet, da en scenevæg kollapsede under prøverne til forestillingen 'Lulu' på Det Kongelige Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver skuespilleren Henrik Koefoed, der erstatter Søren Sætter-Lassen i forestillingen "Lulu". Det bekræfter Det Kongelige Teater over for b.dk.

- Ja, det kan jeg bekræfte. Henrik er allerede i gang med prøverne, siger PR-ansvarlig for skuespillet på Det Kongelige Teater, David Pepe Birch.

- Vi ved endnu ikke, hvornår stykket genoptages. Det har vi først overblik over på mandag, hvor vi melder noget ud.

Det Kongelige Teater har været nødsaget til af finde en afløser for Søren Sætter-Lassen, efter skuespilleren sidste fredag kom til skade under prøverne til forestillingen på Skuespilhusets Store Scene, hvor en scenevæg væltede ned over ham. Han blev efterfølgende kørt til Rigshospitalet, hvor han er blevet opereret for et brækket underben og brud på fire ryghvirvler.

Rapport fra Arbejdstilsynet på vej

Efter ulykken valgte teateret at aflyse alle forestillinger af Lulu til og med den 18. september, men nu er afløseren altså fundet. Henrik Koefoed kommer blandt andet til at spille sammen med Henning Jensen, Bodil Jørgensen og Danica Curcic i stykket.

Arbejdstilsynet ventes desuden inden for de kommende uger at komme med en rapport, der vurderer ulykkesforløbet.

Henrik Koefoed er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1980. Han har spillet med i forestillinger på det Det Kongelige Teater, ligesom han er en fast del af kvartetten Ørkenens Sønner.