Kunstskribent: Frelsens Hær ville takke nej til Jim Carreys malerier

Jim Carrey introducerer i en seks minutter lang video sig selv som billedkunstner. Reaktionerne er alt andet end den bløde mellemvare.

Skuespiller Jim Carrey har tegnet, siden han var barn. For seks år siden begyndte han for alvor at dyrke billedkunsten. Han viser og fortæller nu om sine værker i »I Needed Color«.  Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som skuespiller er Jim Carrey typen, der deler vandene. Nogle elsker ham, andre kan slet ikke holde ham ud. Det gælder i høj grad også for Jim Carrey som billedkunstner.

Efter at han i den nye minidokumentar »I Needed Color« giver en introduktion til sit virke som billedkunstner, er reaktionerne mildest talt blandede.

Kunstskribenten Jonathan Jones fra den britiske avis The Guardian er nærmest i chok over, hvor ringe en kunstner Jim Carrey er.

»Jeg kan ikke komme med et bud på forklaringen på dette fænomen, men de mest pinlige og talentløse af alle de berømtheder, der forsøger sig med kunst, virker til at at være Hollywood-skuespillere,« skriver Jonathan Jones, som mener, at Frelsens Hær ville takke nej, hvis de blev tilbudt Jim Carreys værker kvit og frit.

Du kan se den godt seks minutter lange minidokumentar  »I Needed Color« om Jim Carrey her:

Jim Carrey forklarer i dokumentaren, at han ser kunstneren som et menneske, der portrætterer sit indre liv, og at det i høj grad er en terapeutisk proces for ham at male og arbejde med skulpturer.

»Man ved aldrig helt, hvad en skulptur eller et maleri egentlig betyder. Man tror, at det er tilfældet. Oftest har jeg en plan, når jeg går i gang, men et år senere oplever jeg, at maleriet fortæller mig det, som jeg havde behov for at vide om mig selv et år tidligere,« siger Jim Carrey i »I Needed Color«, hvor han også fortæller, at han for alvor begyndte at male for seks år siden, da han gik igennem en hård periode.

Mens The Guardians kunstskribent er yderst kritisk over Jim Carreys kunstneriske virke, er andre vildt begejstrede. Det gælder blandt andet basketballstjernen LeBron James, som synes, at kunstværkerne er så fantastiske, at han jublende har delt minidokumentaren på Twitter:

Det har fået Jim Carrey til at kvittere med følgende tweet:

Branchemagasinet The Hollywood Reporter beskriver også Jim Carreys kunstneriske evner som exceptionelle.

På de sociale medier spænder reaktionerne på »I Needed Color« fra »fjern det skidt fra vores åsyn« til »guddommeligt«.