Kunsten at ødelægge et bryllup

Film: »Margot at the Wedding«. Man leder forgæves efter sympatiske voksne mennesker i »Margot at the Wedding«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I »Margot at the Wedding« klatrer Nicole Kidmans Margot op i et højt træ. Hendes søster har provokeret hende til det. Men Margot kan ikke komme ned igen og konstaterer: »Jeg sidder fast.« Sådan gør instruktør og manuskriptforfatter Noah Baumbach sig giftigt morsom på bekostning af sin hovedperson, der sidder fast i tilværelsen. Ligesom i det Oscar-nominerede skilsmissedrama »The Squid and the Whale« fra 2005 udstiller Baumbach en dysfunktionel familie, men denne gang med søstre i centrum.

Den sårbare, men selvoptagne Margot besøger sammen med sin teenagesøn Claude sin søster, der skal giftes. De har ikke set hinanden, siden Margot udleverede sin familie i en roman og fik stor succes. Nu er der lagt op til forsoning med søsteren Pauline, der spilles af instruktørens hustru Jennifer Jason Leigh. Men Margot har andre planer med at besøge barndomshjemmet, hvor søsteren nu bor.

Margot skal lave PR for sin nye bog i den lokale boghandel og se sin elsker, der bor i nærheden. Hun er på flugt fra sit ægteskab, og så vil hun forhindre, at søsteren indgår et med Malcolm, som Margot kun har hån til overs for.

Margot og hendes familie er langt ude, og man leder forgæves efter sympatiske voksne mennesker i filmen. Til gengæld får man en intellektuel komedie, der er både udsøgt skrevet og instrueret. Som Malcolm ses en fornemt afdæmpet Jack Black, der er ubetalelig, da han forsøger at forklare, at hans overskæg skal ses i anførselstegn. Nicole Kidman og Jennifer Jason Leigh er eminente som de kompetitive søstre, der elsker hinanden og elsker at ydmyge hinanden.target="_blank" href="http://www.filmtrailer.dk/">I samarbejde med Filmtrailer.dk