Kulturnatten A-Z

Hvad koster det at deltage i Kulturnatten? Hvor køber man et Kulturpas? Hvor mange år har man holdt Kulturnat? Og hvad kan man opleve? AOK Guider til alt, hvad man skal vide om årets Kulturnat den 9. oktober fra A til Z.

Livgarden i Gothersgade viser våben - også lidt udenfor det normale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas.

Børn under 12 år kan dog komme gratis med, hvis de har et børnekulturpas. Man kan få et børnekulturpas, der hvor man køber Kulturpas.

Cirka 700 arrangementer giver Kulturpasset adgang til.

Du kan købe dit Kulturpas på museer og biblioteker i København og på Frederiksberg eller hos 7-Eleven i Hovedstadsområdet.

Et Kulturpas koster 90 kr. og giver fri adgang til alle arrangementer i programmet.

Fri rejse med Metro, tog og bus får man også med et Kulturpas. Man kan nemlig rejse i hele hovedstadsområdet fra kl. 17 til 05 kvit og frit Kulturnatten.

Glem ikke, at to børn på maks. 11 år kan køre gratis sammen med en voksen, der har et Kulturpas.

Husk, at et Kulturpas er din billet til fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer.

I kan se hele programmet på Kulturnatten.dk eller ved at downloade app’en »Kulturnatten København 2015«

Jeres Kulturnatrute kan I selv sammensætte i app’en, så I har den at gå efter på Kulturnatten. Man kan både se arrangementer efter område, eller efter hvor man står på selve natten.

Ingen offentlig støtte

Kulturnatten har eksisteret siden 1993.

Lige omkring elleve år efter, i 2004, blev Foreningen Kulturnatten i København stiftet.

Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær projektlederen i Kulturnattens sekretariat.

Natten modtager hverken støtte fra stat eller kommune. Eneste sponsor er Byens Net, der sponsorerer transport på selve Kulturnatten.

Og alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas.

På fredagen op til skolernes efterårsferie hvert år afholdes Kulturnatten.

Qua den store interesse har Kulturnatten vokset sig større og større og er i dag Københavns største enkeltstående kulturbegivenhed.

Rundt regnet 250 steder åbner dørene til Kulturnatten med masser af spændende arrangementer.

Sidste år var der rekord mange besøgende til Kulturnatten, hvor flere end 90.000 børn og voksne kom for at opleve byen på en helt ny måde.

Tag venner og familie under armen og oplev både koncerter, foredrag i alle genrer, kulinariske begivenheder, litteraturarrangementer og stand-up.

For alle aldre

Uanset aldersgruppe og interesser er der arrangementer for enhver smag under Kulturnatten.

Visse steder i byen kan man opleve magiske lyssætninger. Botanisk Have er bla. oplyst med lysstier, der leder havens gæster gennem parken, hvor glødende træer bryder mørket.

Web-sitet Kulturnatten.dk viser en oversit over København, hvor man kan se præcis, hvad der foregår i hver bydel.

X-factor fans kan tage i DR Byen og se, hvor kulisserne til showet blev bygget i DR’s store snedkerværksted, der for første gang vil være åben for besøgende på Kulturnatten. Der kan man også få et smugkig på omgivelserne til DR1’s kommende og helt nye lørdagsunderholdning.

Yngre kan lære at lave fede interviews, skrive nyheder, tage gode billeder og være TV-vært, hvis de er mellem seks og 13 år. Berlingskes børneavis Kids’ News inviterer nemlig indenfor på Kulturnatten mellem kl. 18.00 og 21.30, hvor der være masser af sjove øvelser, prøvelser og konkurrencer.

Zoologisk Have er også lyst op og byder på en hyggelig aften, hvor man bl.a kan møde dyrene efter mørkets frembrud, høre de spændende dyrelyde og overvære dyrefodringer helt frem til midnat.

Ældre som yngre kan nyde en koncert med den Kongelige Livgardes musikkorps på Christiansborg Slot, hvor der bliver spillet taffelmusik i Riddersalen.

Ønsker man en mere hårrejsende Kulturnat, kan man også tage på fakkelrundvisning på Bispebjerg Kirkegård i Nordvest, som er den kirkegård i København, hvor der foretages flest begravelser. Her er mange spændende gravsteder med både kendte og ukendte personer.

Årets Kulturnat byder på et hav af spændende arrangementer. Tjek dem alle ud på Kulturnatten.dk. Rigtig god Kulturnat til alle.