Kulturministeren afviser spillestedernes appel

Kulturminister Carina Christensen afviser at hjælpe landets mange spillesteder med en økonomisk redningspakke.

Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange klubscener og spillersteder som modtager statslig støtte kan godt glemme alt om en ekstraordinær økonomisk redningspakke fra kulturministeriet, som de ellers havde håbet . Det siger kulturminister Carina Christensen.

- Det statslige tilskud til spillestederne er fornuftigt og ganske højt. Hvis man skal tildele nye penge til et område, så er det noget, der skal gøre ved de næste finanslovsforhandlinger. Så lige her og nu fastholder vi den høje støtte, som allerede bliver givet, siger kulturministeren.

Hun påpeger, at mange kulturinstitutioner er ramt af finanskrisen, og at der ikke gælder specielle regler for landets mange spillesteder.

- Mange kulturinstitutioner oplever dårlige økonomi på grund af finanskrisen. Spilletstederne er lagt fra de eneste, fortsætter kulturministeren.

Dermed afviser hun også påstanden fra formanden for Kunstrådets Musikudvalg, Giordano Bellincampi, der mener, at spillestedsområdet er underfinansieret, og at det kræver flere penge fra staten, hvis man skal matche spillestedernes kunstneriske niveau.

- Det er politikerne som ene og alene kan beslutte, om spillestederne skal have flere midler. Vi har allerede uddelt de midler, som staten i forvejen har øremærket. Derfor nytter det ikke, at spillestederne henvender sig til os, for vi har ikke flere penge, siger Giordano Bellincampi.