Kulturminister ærgerlig på Vinterbergs vegne

Marianne Jelved er rigtig ærgerlig over, at Thomas Vinterbergs »Jagten« ikke formåede at vinde en Golden Globe. Hun tror dog på en lys international fremtid for dansk film.

Kulturminister Marianne Jelved Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om det ikke lykkedes for den danske filminstruktør Thomas Vinterberg og resten af holdet bag filmen »Jagten« at vinde en Golden Globe, så er det stadig en stor anerkendelse for dansk film at komme i betragtning til en international pris.

Sådan siger en ærgerlig men stolt kulturminister Marianne Jelved (R), efter »Jagten« natten til mandag måtte se sig forbigået ved prisuddelingerne i Los Angeles.

»Det er rigtig, rigtig ærgerligt. Både for Thomas Vinterberg og holdet bag filmen, men også for Danmark. Men vi var så tæt på, og det tillader jeg mig at se som et bevis på, at dansk film ligger på et meget højt niveau internationalt. Og det synes jeg, at vi skal glæde os over,« siger Marianne Jelved.

»Gennem en række år har vi fået mange og meget flotte priser til danske film, og det viser, at det ikke bare er en enkelt svale. Det vidner om et niveauskifte, hvor vi har løftet os i forhold til vores filmproduktion, som anerkendes meget bredt internationalt,« siger hun.

Ifølge kulturministeren skyldes det blandt, at vi i Danmark tilbyder stærke uddannelser til holdet bag filmproduktionen - både manuskriptforfattere, klippere, instruktører og producenter. Derudover mener ministeren, at det er vigtigt med støtteordninger, der gør det muligt, også i fremtiden, at producere danske film. Men også politisk opbakning og opmærksomhed omkring dansk filmkunst er nødvendigt, understreger hun.

»Jeg vil gerne give tilsagn til dansk film om, at vi fra politisk hold vil bidrage med det, vi kan, så vi kan beholde det niveau, vi har nu,« siger Marianne Jelved.

Jagten var ved den 71. udgave af Golden Globes op mod den iranske »Le Passe«, den franske Guldpalme-vinder »Adèles liv«, den japanske tegnefilm »The Wind Rises« og nattens vinder, den italienske film »Den store skønhed«.Thomas Vinterberg gik også i 1999 glip af en Golden Globe, da filmen »Festen« var nomineret i kategorien »Bedste ikke-engelsksprogede film«.

»Jagten« kan dog fortsat nå at vinde en Oscar-statuette senere på året. Nomineringerne offentliggøres 16. januar.