Kultur-Nyt

TV 2 får makkerpar som programchef

Årets juleborde dækket op til fest hos Royal Copenhagen på Strøget i København fredag den 24. november med temaet Verdens Metropoler. Master Fatman præsnterer sin løsning bygget op om Rio de Janeiro. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

Nye programchefer på TV 2 bliver Keld Reinicke og Merete Mortensen. Keld Reinicke kommer fra en stilling som administrerende direktør for TV 2 Networks - det vil sige kanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 FILM - mens Merete Mortensen i dag er administrerende direktør for produktionsselskabet Metronome. Hun og Keld Reinicke refererer til programdirektør Palle Strøm. Når TV 2 ansætter et makkerpar, afspejler det - ifølge TV-stationen selv - fremtidens krav til mere tænkning på tværs. Branchen og broadcast-verdenen kender allerede par-tankegangen fra DR2 og TV 2 Zulu, der begge har eller har haft makkerpar som ledelse. Makkerparret Reinicke og Mortensen afløser på posten Bo Damgaard.

Fatman bliver fredagsvært på DR

Master Fatman, alias Morten Lindberg, har sagt ja tak til at være styrmand på DR1s nye fredagsshow »Hiv stikket ud«. Hver fredag skal Fatman sende tre kendte danskere af sted til en øde ø, hvor de kan slappe af, gå lange ture, være stille i tolv timer eller andre ting, man slet ikke har tid til i en stressende hverdag. Master Fatman og »Hiv stikket ud« begynder i midten af februar og kommer til at ligge i direkte konkurrence med Bubber og TV 2s »Scenen er din«, skriver B.T.

Dansker i juryen til Berlin Filmfestival

Filmkonsulent Molly Malene Stensgaard er blevet udvalgt til at sidde i den jury, der skal bestemme, hvem der skal modtage årets Guld- og Sølvbjørne ved dette års Berlin Filmfestival. Den øvrige jury tæller formanden filminstruktøren Paul Schrader, skuespillerne Hiam Abbass, Mario Adorf, Gael Garcia Bernal, Willem Dafoe og filmproduceren Nansun Shi. »Jeg er meget glad og beæret over at være blevet udvalgt. Det bliver spændende at sidde i en så bredt sammensat jury og vurdere film,« siger Molly Malene Stensgaard, der helt afviser, at hendes udnævnelse kan få indflydelse på de danske chancer ved filmfestivalen. »Det betyder ikke noget og må ikke betyde noget. Men jeg tror nu heller ikke, at det bliver særligt svært at sætte sig ud over det nationale. Jeg er vant til at kigge på kvaliteten alene i mit arbejde,« siger Molly Malene Stensgaard, der sidste år blev ansat som filmkonsulent ved Det Danske Filminstitut.

Kondom-kollektion fra 50 Cent

Sidste år tjente den amerikanske rapper 50 Cent rundt regnet en kvart milliard danske kr. Ikke dårligt for en ungersvend, der indtil for fåår siden hang på gadehjørner, solgte lidt dope og spillede med musklerne. Og meget kunne altså tyde på, at 50 Cent ved, hvad det er, de unge vil have. I et interview med den amerikanske avis The New York Post taler rapperen bl.a. om ungdommens forhold til sikker sex. Han mener, at de talrige kampagner og svungne pegefingre gør de unge immune. I stedet vil han lancere en ny kondom-kollektion, hvorfra en del af det forventede overskud skal doneres til arbejdet med oplysning omkring hiv-smitte.