Krummerne - nu med julemand

Krummerne - nu med julemand

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

»Krummerne - så er det jul igen« er den største satsning, der nogensinde er gjort, når det gælder lancering af en dansk film. I hvert fald når det gælder om at få den ud i flest mulige af landets biografer - hele 132 stykker - samtidig.

Desværre er der ikke satset lige så stort, når det gælder selve filmproduktionen, hvor en stor del af filmen er ren gentagelse, både af tidligere Krummefilm og af filmklicheer i det hele taget. Alt er ved det gamle i denne nye film. Familien Krumborg skændes og larmer, så fru Olsens loft drysser, og Krumme (dydigt spillet af en ellers talentfuld Jamie Morton, der var med i »Bølle Bob og Smukke Sally« gør sig selv til grin ved højt at vædde med sine klassekammerater, om at julemanden findes.

For nok er Krumme 12 år, men han har bevaret sin (uskyldige) julemandstro og med behjælpelig forvikling af de to mislykkede slyngler i Peter Schrøder og Jarl Friis Mikkelsens vanlige skikkelser, får han gennem et ur og en julebog kontakt med julemanden, der i øvrigt er ved at dø, fordi opskriften til den magiske julegrød er blevet væk. Åbenbart det middel, der holder den ellers trinde julemand i gang.

Men mon ikke Krumme får reddet både julemand og jul, for originale overraskelser er sandt for dyden ikke dét, man skal vente sig mest af. Som filmværk betragtet er »Krummerne - så er det jul igen« på ingen måde interessant, men som tidsfordriv for især de mindste, der ikke er blevet stopfodret med tidligere julefilm, kan den lige akkurat glide ned.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse