Kronprinsen kickstarter kongehusets Instagram og jagter likes på Facebook

Kronprins Frederik har delt et billede af sin mor, dronning Margrethe, som det allerførste billede på kongehusets Instagram-profil.

(Arkivbillede) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

København: De engelske royale gør det, det svenske kongehus er med på vognen og nu er hele den danske royale familie også til stede på Facebook og Instagram.

- Danskernes medieforbrug flytter sig og kongehuset vil gerne være der, hvor danskerne er, siger hofmarskal Michael Ehrenreich i en pressemeddelse,

- Med de nye platforme har vi som supplement til den øvrige medieomtale mulighed for i højere grad direkte at fortælle danskerne om kongehuset, den kongelige families virke og kongehusets rolle i samfundet, siger Michael Ehrenreich.

Kongehuset er i forvejen repræsenteret på internettet med hjemmesiden kongehuset.dk og Youtube-kanalen "Det danske kongehus".

I dag inviterede de således ind på de to officielle profiler, hvor kronprins Frederik fik lov at være fotograf på det allerførste billede, som kongehuset delte på Instagram tirsdag middag.

Og det må siges at være et majestætisk motiv, han valgte. På billedet kan man nemlig se dronning Margrethe posere foran et stort maleri af Amalienborg.

Billedet høster store roser fra danskerne, der hylder den royale families nye medieeventyr.

- Velkommen til de sociale medier, Deres Majestæt! Dette lysner min dag, skriver en Instagram-bruger.

I en video på kongehusets officielle Facebook-side kan man se, hvordan det gik til, da fotoet blev taget.

Se videoen på kongehusets Facebook-side her:

https://www.facebook.com/detdanskekongehus/?fref=ts

/ritzau/FOKUS