Kronprins Frederik med på noderne

Kronprins Frederik har selv haft en finger med ved klaveret hjemme hos komponisten Fuzzy under skabelsen af sin helt egen march, der uropføres på torsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så får han den endelig.

Sin helt egen march. Komponeret af Fuzzy - alias Jens Wilhelm Pedersen. På torsdag uropfører Livgardens Musikkorps Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederiks Honnørmarch i Rosenborgs riddersal under overværelse af dronning Margrethe, prins Henrik og kronprins Frederik selv. Samt Fuzzy.

Frederik har selv deltaget livligt i skabelsen af værket.

»Kronprinsen rummer et alsidigt talent på det musikalske område, og han har flere gange besøgt Fuzzy og drøftet sine ønsker med ham,« siger hofchef Per Thornit.

Endnu har Livgardens Musikkorps ikke set noderne til marchen. De ligger stadig hos bogtrykkeren, oplyser musikkorpsets dirigent Peter Harbeck.

Han og en af korpsets trompetister, Stig Sønderriis, har fungeret som konsulenter for Fuzzy under orkestreringen.

»Ja, han har fået lidt hjælp fra os. Endnu har jeg ikke set partituret. Jeg kender kun computerversionen, men marchen lyder da frisk og glad. Om den vil være lige så langtidsholdbar som Kong Frederik IXs Honnørmarch, vil vise sig,« siger Peter Harbeck.

Musikkorpset får tre og en halv dag til at indøve den nye march. Peter Harbeck modtager først noderne fra bogtrykkeren på mandag.

Marchen er en gave fra Den Kongelige Livgarde og har været længe undervejs.

Det var egentlig meningen, at Frederik skulle have haft den i 30 års fødselsdagsgave, men det kneb med at finde en egnet komponist.

Frederik er netop fyldt 34 år og står for at afslutte sin militære uddannelse.

»Kronprinsen er meget glad og tilfreds med det færdige resultat,« oplyser Per Thornit.

Fuzzy ønsker ikke at udtale sig om sin komposition, før den har været uropført.