Krøniken satte rekord igen-igen

"Krøniken" sluttede af med endnu en seerrekord inden pausen, og generelt har "Krøniken" været medvirkende årsag til, at danskernes tv-forbrug er steget i januar og februar 2004

Krøniken satte rekord igen-igen - 1
Palle (Anders W. Berthelsen) er glad for at få Søs (Maibritt Saerens) hjem igen, fra et besøg hos Erik i New York. 2.717.000 seere så med, og det er ny rekord.<br>Foto: Mike Kollöffel, DR <br> Fold sammen
Læs mere

Da Kaj Holger fik en blodprop i "Krøniken"s foreløbigt sidste afsnit søndag aften, så 2.717.000 seere med.

Dermed nåede dramaserien lige nøjagtig at slå sin egen rekord på 2.686.000 seere fra ottende afsnit og at blive det mest sete tv-program i Danmark, siden de daglige målinger af seertal begyndte i 1992.

Søndag vurderer seerne serien til 4,6 på skala med et som det dårligste og fem som det bedste, og generelt har serien været vurderet usædvanligt højt i alle 10 afsnit, som tilsammen har haft over 25 millioner seere.

Fem af de 10 mest sete udsendelser i Danmark siden monopolbruddet er nu afsnit af "Krøniken."

"Krøniken har også været en stærkt medvirkende årsag til, at tv-forbruget generelt er steget i Danmark i de første måneder af 2004 i forhold til sidste år på samme tid.

"Krøniken" - selv om den foregår i en tid, som mange kun har hørt og læst om - er blevet set af flere 12-20-årige og 21-40-årige end en serie som 'Nikolaj og Julie' blev, viser analyser af seertallene foretaget af medieforsker Alexander Peter Nielsen fra DR TV-Medieforskningen.

"Faktisk har 'Krøniken' haft flere seere i alderen 12-20 år, end ungdomsprogrammerne 'Rundfunk' på TV 2 og 'Boogie' på DR 1 har sammenlagt i løbet af en uge," fremhæver Alexander Peter Nielsen.

'Krøniken' vender tilbage til jul.

cag