Krøniken fejrede ny triumf

Sidste afsnit af den populære TV-serie blev set af næsten 2,5 millioner danskere med tømmermænd.

Sådan så det ud, da DR præsenterede første afsnit af Krøniken i 2004. Sidste afsnit rullede over skærmen 1. januar 2007. Arkivfoto: Jørgen Jessen Fold sammen
Læs mere

Fra 23. december til og med 1. januar tegnede DR1 sig for 35,9 procent af danskernes TV-sening, mens TV 2 havde en seerandel på 29,5 procent. Det oplyser DRs presseafdeling i en pralemail.

Der er nu også noget at prale af, for nytårsdag lykkedes det at lokke hele 2.490.000 formentlig tømmermændsplagede danskere til at se det uigenkaldeligt sidste afsnit af den populære TV-serie "Krøniken"om Kaj Holger, Palle, Søs, Ida og de andre personer i og omkring radio- og TV-fabrikken Bella.

De knap 2,5 millioner mennesker udgjorde ikke færre end 85 procent af alle danskere, der have fjernsynsapparatet tændt mandag aften mellem 20 og 21.

DR1 vandt også kampen om seernes gunst i forbindelse med resten af jule- og nytårsdagene. Det viser tal, som DR TV-Medieforskningen har lavet på baggrund af Gallups TV-meter. Fra 23. december til og med 1. januar tegnede DR1 sig for 35,9 procent af danskernes TV-sening, mens TV 2 havde en seerandel på 29,5 procent.

Også DR1s nye "Aftenshowet"' kom godt fra start på årets første dag. Den del af programmet, hvor seerne kunne følge Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaards bedømmelse af statsministerens nytårstale og møde de unge skuespillere fra "Krøniken", blev set af over en million danskere.