Krasnik tager til genmæle i ny bog

Den kontroversielle TV-vært Martin Krasnik er snart klar med bogen »Fucking jøde«, hvor han vil forholde sig til kritikken af sin person og ikke mindst sin jødiske baggrund.

Foto: Claus Bech

»Fucking jøde«. Det er titlen på den bog, som TV-værten og forfatteren Martin Krasnik sender på gaden til november. I bogen vil han fortælle om oplevelsen ved på rekordtid at blive berømt og samtidig identificeret ved, at han er jøde.

Der kom for alvor fokus på Martin Krasniks jødiske baggrund, da han i begyndelsen af august interviewede en norsk læge, der arbejder i Gaza, i DR2-programmet Deadline. Adskillige seere beskyldte Krasnik - både i den offentlige debat og i henvendelser til DR - for at være partisk og tage Israels side i konflikten mellem israelerne og palæstinenserne.

»Det er en bog, jeg har haft lyst til at skrive i lang tid, og al den diskussion og ballade, der var om min person henover sommeren, har givet mig endnu mere lyst,« siger Martin Krasnik til Berlingske Nyhedsbureau.

Han er ikke meget for at udtale sig om bogen på nuværende tidspunkt, fordi den endnu ikke er skrevet færdig.

I en pressemeddelelse, som forlaget Bianco Luno torsdag udsendte om bogen, fremgår det, at der ikke går en dag, hvor Martin Krasnik ikke modtager trusler i sin mailboks.

Pressemeddelelsen fortæller desuden, at Krasnik i bogen vil berette om sin indre og ydre kalot: Opvæksten som rødhåret brilleabe i den jødiske »ghetto« i København og sin familie, som han kalder en blanding af »gammel dansk adel, jødisk højborgerskab og østjødiske perkere«.

Han vil ligeledes fortælle om sit forhold til Israel, og hvorfor han mener, at alle ordentlige mennesker må være zionister.