»Koryfæerne«: Læs hele serien her

Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, taler med skuespillere, der har været med til at forme dansk teater, film og TV på tværs af generationer. Læs de øvrige artikler i serien her. 

Balletdanser Vivi Flindt er seneste interviewperson i seiren »Koryfæerne«, hvor Berlinbgskes Jakob Steen Olsen taler med scenekunstnere om deres liv og karrriere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Vivi Flindt: »Din smerte og din sorg giver dig ar i sjælen. De er ikke synlige, men de er der«

Balletdanseren Vivi Flindt er vokset op bag Det Kongelige Teaters beskyttende mure. Siden fulgte en tæt kunstnerisk symbiose med ægtemanden Flemming Flindt, med hvem hun stod last og brast. I en samtale med Berlingskes Jakob Steen Olsen fortæller hun, hvordan hun midt i livet måtte lære at stå på egne ben og finde ud af, hvem hun var.

Læs interviewet her

»Jeg græd meget. Men midt i al den fortvivlelse arbejdede jeg meget med at tilgive«

Skuespilleren Finn Nielsen har ikke haft mange pauser i sit lange skuespillerliv og arbejder stadig, selv om han er fyldt 82. Men i mange år kæmpede han med et mindreværd. Berlingskes Jakob Steen Olsen møder ham i en samtale om at trodse sin skæbne, være bagud på point og at overleve sit livs værste krise.

Læs interviewet her

Skuespilleren Henning Jensen: »Jeg har gjort det, jeg skulle. Og det var godt nok«

Henning Jensen har haft sin sidste teaterrolle efter en karriere, der har gjort ham til en af Danmarks største karakterskuespillere. Men hans succes har altid været tæt forbundet med lidelse, tvivl og et præstationspres, der til sidst udmattede ham så meget, at han følte sig »som et tomt hylster«. Her fortæller Henning Jensen om et liv, der har sendt ham ind og ud af depressionens favntag, men altid op på scenen igen.

Læs interviewet her

1960ernes danske drømmepige gjorde sit ungdomsoprør som 44-årig: »Det er den eneste beslutning, jeg selv har truffet i mit liv«

Judy Gringer var 1960ernes sexede drømmepige og en af tidens bedste komedienner. Men da hun var i midten af 40erne, bød hun teatret farvel og levede i seks år som ludfattig i New York. Hun havde brug for at blive en anden.

Læs interviewet her

94-årig »Matador«-skuespiller går på scenen: »Du troede nok, jeg var død, hvad?«

Holger Perfort har for længst mistet overblikket over de mange roller, han har spillet siden 1948. Han er en af verdens ældste fungerende skuespillere, men ingenlunde færdig med teatret. Og til efteråret går han på scenen i »Spillemand på en tagryg« på Det Ny Teater.

Læs interviewet her

Kirsten Olesen: »Selv om man virker stærk, kan man godt have et skrøbeligt sind«

Kirsten Olesen er en af dansk teaters helt store skikkelser. Hun ser tilbage på 50 år på scenen. Et teaterliv, der i mange år var præget af angst og en manglende tro på, om det hele nu var godt nok.

Læs interviewet her