Kontroversiel Eagles of Death Metal-sanger efterlyser flere våben før Paris-koncert

Eagles of Death Metal vender tilbage til Paris, hvor bandet spiller koncert for de overlevende fra terrorangrebet på spillestedet Bataclan sidste år. I den anledning giver forsangeren Jesse Hughes udtryk for kontroversielle holdninger til den franske våbenlov til flere franske medier.

Forsangeren i det amerikanske rockband Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, mindes ofrene fra terrorangrebet på spillestedet Bataclan den 13. november 2015 foran Bataclan concert hall den 8. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL MEDINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De overlevende fra den tragiske aften på spillestedet Bataclan i Paris, hvor 90 mennesker mistede livet i et terrorangreb sidste år, tæller også the Eagles of Death Metal-sagneren, Jesse Hughes. Tirsdag vender han tilbage til Paris for at færdiggøre den koncert, som på forfærdelig vis blev afbrudt. I den anledning argumenterer han for universel adgang til våben på fransk tv.

Rockbandet fra Californien optrådte foran et publikum på 1500 mennesker den 13. november, da tre terrorister bevæbnet med automatgeværer begyndte at skyde og kaste håndgranater blandt publikum. Angrebet på spillestedet var en del af en serie af terrorangreb, som fandt sted i Paris den nat, som Islamisk Stat senere tog ansvaret for.

Tirsdag aften spiller Eagles of Death Metal koncert i Paris igen, og i den anledning har Jesse Hughes givet et tårevæddet interview til den franske tv-kanal iTélé, hvor han advokerer for større adgang til våben. Han udtaler, at de franske våbenrestriktioner har været med til at hjælpe terroristerne med at udføre terrorangrebet.

Han er en kendt fortaler for våben, og da han blev spurgt om, om terrorangrebet har ændret hans syn på våbenkontrol løs svaret at »våbenkontrol ikke har noget med det at gøre«.

»Stoppede jeres franske våbenlove en eneste person fra at dø under terrorangrebet på Bataclan? Hvis nogen kan svare ja, vil jeg gerne høre det, for jeg tror det ikke. Jeg tror, at det eneste, som stoppede det, var nogen af de modigste mænd, jeg har set i mit liv, som gik i døden med deres våben for at beskytte os andre,« siger han ifølge The Guardian og tilføjer:

»Jeg ved, at mange vil være uenige med mig, men det virker som om, at gud skabte mænd og kvinder, og den nat gjorde våben dem lige. Jeg hader, at det er sådan, men hvis nogen har våben, så bør alle have dem. Det eneste, som kunne få mig til at skifte mening, er, hvis ingen havde våben.«

Jesse Hughes, som officielt støtter Donald Trump, udtaler ved en anden lejlighed, at han ikke går ud af døren i USA uden en pistol længere. »Jeg er ikke paranoid, jeg er ikke en cowboy... men jeg vil gerne være forberedt«.

Når the Eagels of Death Metal spiller på Olympia i Paris, bliver det med soldater, bevæbnet politi, vagter og psykologer, som skal tage sig af de traumatiserede overlevne fra Bataclan, som har fået gratis billetter.

Jesse Hughes siger ifølge The Guardian, at han føler »et helligt ansvar for at færdiggøre showet«, men han lover at koncerten bliver en almindelig rockkoncert, trods de specielle omstændigheder.