Konkurs-truet festival håber på lokal håndsrækning

Den pressede Skive Festival er nu blevet begæret konkurs. Nu håber festivalen på lokal hjælp til at redde festivalen, lyder det fra formanden.

Rasmus Seebach på Skive Festival 2011. Nu er festivalen begæret konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ali Shahrokhtash
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en samlet gæld på mere end 11 millioner kroner, hvoraf Skive Kommune garanterer for de tre, har Skive Festival længe været presset. Nu har festivalens største kreditor Godik ApS indgivet konkursbegæring til Skifteretten i Viborg. Det skriver skivefolkeblad.dk.

Formand for Skive Festival Klub Henrik Kirketerp-Møller erkender, at tiden er ved at rinde ud, men forklarer, at alle døgnets timer lige nu bliver taget i brug for at afværge konkursen, der behandles i skifteretten 26. september.

- Nu må alle, der gennem årene har tjent på Skive Festival, og den afsmittende effekt den har på hele egnen, hjælpe med at redde festivalen. Og vi får brug for langt flere økonomiske håndsrækninger, end vi har fået de foregående 17 gange, vi har arrangeret festival. Det er nu tvingende nødvendigt, at erhvervslivet, handelslivet og sponsorer griber til lommerne, hvis vi stadig skal have mellem 15.000 og 25.000 gæster i Skive i 2013 og de kommende år, siger Henrik Kirketerp-Møller til skivefolkeblad.dk.

Det første initiativ til Skive Festival blev taget i 1993, da tre unge fyre gik sammen om at arrangere et en-dagsarrangement, fordi de mente, der skete for lidt i Skive. Året efter blev stilen ændret lidt med mere etablerede navne på plakaten på festivalen, der senere blev til det såkaldte »Beach Party« og fra 2001 udviklede sig til en festival, der forløber over fire dage.