Kongehusets nytårstaffel vender tilbage i 2022

Traditionen med nytårstaffel og nytårskur i kongehuset genoptages fra næste år.

Dronning Margrethe er vært for den årlige nytårskur, der vender tilbage i 2022, efter at den måtte aflyses i 2021. (Arkivfoto) Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kongehusets nytårskure og nytårstaffel genoptages i 2022, efter at de var aflyst i 2021 på grund af coronavirus.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Da nytårskuren i år blev aflyst, skete det for bare anden gang nogensinde. Den traditionsrige begivenhed blev også aflyst i 2005 på grund af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004.

Traditionen kan spores tilbage til det 17. århundrede, og ifølge pressemeddelelsen er grundelementerne stadig de samme, som de var dengang.

Nytårskurene forløber over tre dage. 1. januar inviterer dronningen medlemmer af kongefamilien, regeringen, landets øverste embedsmænd og hoffets ledelse til nytårskur- og taffel på Amalienborg.

4. januar afholder dronningen sammen med kronprinseparret lille nytårskur, hvor det er højesteretsdommere, Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentets officerskorps, der er inviteret på Amalienborg.

Senere på dagen afholdes der også en nytårskur for det diplomatiske korps på Christiansborg Slot.

Festlighederne afrundes 5. januar, hvor dronningen og kronprinseparret afholder nytårskur for chefer i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen på Christiansborg Slot.

/ritzau/