Koncertgæst udsat for hadbølge efter hun på scenen med Kendrick Lamar rappede »n-ordet«

Hvad der skulle have været en stor oplevelse blev i stedet en skandale for en koncertgæst til superstjernen Kendrick Lamars koncert søndag. Hun rappede nemlig n-ordet – og så startede balladen.

Kendrick Lamar på scenen under Austin City Limits Music Festival i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Suzanne Cordeiro /AFP /Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvor du fra, *biiiiiiiip*«

Sådan skulle det have lydt, da en ung kvindelig koncertgæst stod på scenen sammen med Kendrick Lamar under en koncert på årets Hangout Festival i USA søndag.

Hun blev hevet op på scenen af Kendrick Lamar, der, traditionen tro, ville give en fan en oplevelse for livet ved at få lov at stå side om side med en superstjerne og rappe en tekst, hun formentlig har hørt om og om igen.

Og det ville da sikkert også være blevet en stor oplevelse, hvis ikke det var, fordi koncertgæsten, der er hvid, rappede lige netop det ord, der ikke bør findes i en hvid persons vokabularium. Nemlig det belastede n-ord, der går igen og igen i sangen »m.A.A.d. City«, som hun var kaldt på scenen for at rappe.

Den gik ikke, og Kendrick Lamar valgte straks at stoppe og irettesætte hende foran en horde af forfærdede koncertgæster, hvoraf flere råbte nedladende kommentarer mod den tydeligt forvirrede koncertgæst, der straks undskyldte.

Her kan du se en videoptagelse af episoden, hvor det går galt:

Det har efterfølgende tændt en regulær internet-brand, hvor kvinden nu udstilles vidt og bredt for den upassende opførsel som en gemen racist. Nogle strækker sig endda så langt som til at skrive »Hvil i fred« og »Hvad helvede, bitch! Du gravede lige din egen grav!!!!« på de sociale medier.

Ud over at episoden nu efterlader sig en såkaldt shitstorm, så efterlader den sig også nogle spørgsmål, der måske burde forsøges besvaret af de personer, der føler sig kaldet til at kaste verbal mødding mod den unge kvinde. Nemlig spørgsmålene: Var det med vilje? Var der en ond hensigt med det? Er kvinden egentlig racist?

Og sidst men ikke mindst spørgsmålet: Har Kendrick Lamar et ansvar, når han inviterer en hvid person på scenen for at rappe med på en tekst, der er propfyldt med det ord, lige netop en hvid person skal holde sig fra at tage i sin mund.

På den måde fristes man til at spørge, om ikke det er at sende en ung kvinde ud på et OL-forhindringsløb med brækket ben foran millioner af seere.