Komiker vil invadere Frankrig "uden tøj"

Han er kendt for at optræde i kvindetøj, men nu vil den britiske stand up-komiker Eddie Izzard invadere Frankrig "uden tøj".

Foto: PHIL McCARTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har beskrevet sig selv som en lesbisk fanget i en mands krop og som hel dreng plus en halv pige.

Eddie Izzard er en af de sjoveste mænd i Storbritannien i nyere tid og bl.a. kendt for sin optræden i kvindetøj.

- Kvinder går klædt, som de vil, og det gør jeg også, har den britiske komiker selv sagt om sagen.

Tøj har med andre ord altid spillet en rolle for Eddie Izzard, men i hans nye show er det snarere manglen på tøj, der springer i øjnene. Eddie Izzard har nemlig planer om at invadere Frankrig med et show på fransk, der får titlen ”Sans Vetements”, der betyder uden tøj eller nøgen på fransk.

- Jeg vil gerne optræde for franskmændene. Vi er alle sammen ens over hele verden og skal bare smeltes sammen, siger den Europa-begejstrede Izzard til The Independent.

Den flamboyante komiker er kendt for at give sig selv krævende udfordringer. Sidste år løb han f.eks. ikke færre end 43 marathonløb på bare 51 dage med et velgørende formål.

På samme måde går han til opgaven med at optræde på fransk.

- Efter to måneders træning skulle jeg være klar til at gøre det, om ikke som en franskmand gør det, men i hvert fald på en måde, som er underholdende, og som enhver, der taler fransk, kan forstå, siger Eddie Izzard.

Hvis Showet på fransk bliver en succes, overvejer Izzard at fortsætte til Tyskland.

- Pointen er, at hvis det fungerer i Paris, så kan det også fungere andre steder. Folk siger, at der er en særlig fransk humor, men det tror jeg ikke på. Jeg tror kun på, at der er en mainstream og en alternativ humor i ethvert land, siger Eddie Izzard til The Independent.