Komiker undskylder for udskældte Weinstein-vittigheder: »Din skide gris«

Komikeren James Corden undskylder nu for en række vittigheder om Harvey Weinstein, efter at de to skuespillerinder Rose McGowan og Asia Argento har angrebet Corden for at være upassende.

Komiker James Corden på London Stadium den 17. december 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Hackett

Den engelske komiker og tv-vært James Corden undskylder nu for en række vittigheder med afsæt i beskyldningerne om Harvey Weinsteins seksuelle overgreb mod kvinder. Det skriver The Guardian.

Det sker efter, at de to skuespillerinder Rose McGowan og Asia Argento har kritiseret Corden i kraftige vendinger på sociale medier. Skuespillerinderne, der begge har stået offentlig frem med anklager mod Harvey Weinstein, blev mildest talt fortørnede over, at Corden gjorde Weinstein-sagen til genstand for komik.

De kvitterede begge med kritik af James Corden i skarpe vendinger. Skuespillerinden Rose McGowan lod forargelses komme til udtryk på Twitter, hvor hun delte en optagelse fra Cordens optræden med ordene: »Din skide gris«.

Der var heller ikke filter på Asia Argento, da hun lod Corden mærke hendes tydelige vrede på Twitter. Her skrev hun: »Skam dig, din gris. Og også alle jer, der grinede med ham«.

James Corden, der blandt andet er kendt fra de populære »Carpool Karaoke«-videoer, optrådte som vært ved et velgørenhedsarrangement i Los Angeles, da han kastede sig over den risikable disciplin at lave sjov med aktuelle og følsomme emner.

Her fortalte den 39-årige komiker følgende vittighed:

»Det er en smuk aften her i Los Angeles. Så smuk, at Harvey Weinstein allerede har inviteret den med op på sit hotelværelse for at give ham en massage«.

Det fulgte han op med at sige til et tydeligt stødt publikum, at de nok burde forlade lokalet, hvis de ikke brød sig om vittigheden, hvorefter han fortsatte med at lave grin ud af Weinstein-beskyldningerne.

Men nu siger James Corden officielt undskyld for at have fornærmet skuespillerinderne med forklaringen om, at vittigheden altså var tiltænkt at skulle kaste skam over Weinstein, ikke ofrene.

På Twitter skriver James Corden:

»For at gøre det klart. Seksuelle overgreb er ikke noget at lave sjov med. Jeg prøvede ikke at undskylde Weinsteins utilgivelige opførsel, men at kaste skam over ham, misbrugeren, ikke ofrene. Jeg er oprigtigt ked af, at jeg har fornærmet nogle mennesker. Det har aldrig været min hensigt.«

I lyset af Cordens vittigheder har skuespillerinden Rose McGowan udtalt, at CBS, der står bag talkshowet The Late Late Show With James Corden, bør donere penge til en velgørende organisation for kvinder, da de ellers »støtter voldtægstkulturen«.

Herunder kan du se den optræden, der altså har skabt forargelse: