Komiker redder undsluppet tyr

Jon Stewart blev redningsmanden for en dødsdømt tyr.

John Stewart, der især er kendt for sin skarpe kritik af den amerikanske højrefløj, bruger nu sin tid på en nyopstartet farm i staten New Jersey. En farm, som nu har fået en ny beboer i form af tyren Frank Lee, som ellers skulle have været slagtet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW COWIE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Seerne flygter fra det ellers så populære tv-program The Daily Show, efter Jon Stewart er stoppet som vært i december måned.

Men programcheferne skal ikke regne med at kunne lokke den 53-årige komiker tilbage i folden. Stewart har nemlig fundet sig en ny niche som forkæmper for dyrevelfærd. Det skriver Rolling Stone Magazine.

Stewart, der især er kendt for sin skarpe kritik af den amerikanske højrefløj, bruger nu sin tid på en nyopstartet farm i staten New Jersey, hvor han tager sig af mishandlede dyr, og det har ført ham ind i en opsigtsvækkende historie om en bortløbet tyr.

Det firbenede muskelbundt stak af midt i New York på vej til slagteriet. Herefter nåede den løsslupne tyr at nyde friheden i en halv time, hvor den spredte kaos i New Yorks gader, indtil politiet fik indfanget den.

Tyren, som hurtigt fik tilnavnet Frank Lee efter en berømt amerikansk udbryderkonge, nåede at blive et hit på de sociale medier, og berømmelsen var måske med til at redde dens liv. Jon Stewart fik i hvert fald nys om historien, og han endte med at hente tyren hjem til sin farm, hvor den kan nu kan nyde friheden uden at frygte slagteriet.

Jon Stewart driver farmen sammen med sin kone, Tracey Stewart, der tidligere har fortalt om parrets visioner i et interview med New York Times.

- Det er ikke nødvendigt at blive veganer. Du kan tale for dyrs rettigheder. Du kan vise dyrene ømhed. Du kan spille musik for dem. Jeg håber virkelig, at folk kan føle med dyrene, som de fleste af os gjorde i barndommen, fortalte hun.

/ritzau/FOKUS